Foto: Jos Kaldenhoven.
Foto: Jos Kaldenhoven. Foto: Jos Kaldenhoven

Driemaal is scheepsrecht

Cultuur Kunst en Cultuur

Meierijstad - Helaas heeft Theaterkoor Stem moeten besluiten om de geplande voorstellingen van Vlucht naar de Vrijheid in oktober te moeten verplaatsen. Het bestuur van Theaterkoor Stem laat weten: “Omdat er nog geen duidelijk zicht is op het laten plaatsvinden van onze voorstellingen in oktober en welke gevolgen de anderhalvemeterregel heeft voor het aantal bezoekers, hebben wij – wederom in goede samenwerking met o.a. De Brink en Audio Foolen – nieuwe data kunnen vaststellen.”

Op 12, 13 en 14 maart 2021 wordt 'Vlucht naar de Vrijheid' uitgevoerd in De Brink in Eerde. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 maart om 20.00 uur en op zondag 14 maart om 14.30 uur. Mocht u al kaartjes hebben gekocht, dan blijven deze gewoon geldig volgens het volgende schema: kaartjes voor vrijdag 23 oktober zijn geldig voor vrijdag 12 maart. Kaartjes voor zaterdag 24 oktober zijn geldig voor zaterdag 13 maart, en kaartjes van zondag 25 oktober zijn geldig voor zondag 14 maart. Mocht dit u niet uitkomen, dan kunt u contact opnemen met penningmeester@theaterkoorstem.nl waarna wij samen met u naar een alternatief kijken.

Bewogen jaar
Voorzitter Erik Brugmans over de derde keer dat er nieuwe data voor Vlucht naar de Vrijheid moesten worden vastgesteld: “Het is een bewogen jaar. Letterlijk op de valreep waren we in maart gedwongen onze voorstelling ‘Vlucht naar de Vrijheid’ af te gelasten. Drie dagen voor de première. Een verschrikkelijke domper na bijna twee jaar hard werken. Maar een begrijpelijke en juiste beslissing.” Hij vervolgt: “Gelukkig kunnen en mogen we weer met onze favoriete hobby bezig zijn. Als we een jaar later dan gepland Vlucht naar de Vrijheid hebben kunnen opvoeren, gaan we direct door met een nieuwe voorstelling.”

Vlucht naar de Vrijheid
Het verhaal, met als rode draad vrijheid en bevrijding, speelt zich af in escaperoom ‘Double Twenty’, waar twee groepen strijden om als eerste buiten te staan en zo een fantastisch prijs in de wacht te slepen. Maar er gaat die dag van alles mis, waar zelfs de medewerkers van de escaperoom geen grip op hebben. De twee tegen elkaar strijdende groepen worden heen en weer geslingerd tussen heden en oorlogsverleden.