Een feestelijke afsluiting!
Een feestelijke afsluiting!

Afscheid van de basisschool maar toch ook feest

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - Het was woensdag een drukte van jewelste voor de Odaschool. De kinderen van groep 8 hadden hun afscheidsgala. Gekleed in prachtige jurken en pakken werden zij in allerlei verschillende voertuigen voor de laatste keer naar hun basisschool gebracht. Oldtimers, sportwagens, open dakjes…je kon het allemaal voorbij zien komen. 

Aangekomen bij school werden de schoolverlaters opgewacht door hun leerkrachten, ouders en klasgenoten. Over de rode loper nog een keer naar school. Als filmsterren werden zij hierbij op de foto gezet.
Het afscheidsgala was het laatste onderdeel van het afscheid van groep 8. Eerder hebben de kinderen al genoten van een fantastisch schoolkamp. Op dinsdag hebben zij hun eindmusical voor de laatste keer aan ouders opgevoerd. Na afloop was er ontlading en feest, maar hier en daar moest ook een traantje weggepinkt worden. En niet alleen bij de kinderen... Ouders waarvan het jongste kind de school verlaat, sluiten zelf ook een bijzondere periode af. “Na 14 jaar Odaschool, is het wel even slikken dat de basisschooltijd nu echt voorbij is”, reageerde een ouder.

Door de Corona-maatregelen moesten er verschillende aanpassingen gedaan worden in het programma van de groep 8 leerlingen. Maar, ondanks dat of misschien wel mede daardoor is hun groep 8 bijzonder en onvergetelijk geworden. Toen ze de laatste keer over het plein liepen werden ze uitgezwaaid door de andere kinderen van school. De partypoppers kwamen nog één keer voor de dag en knalden feestelijk. Op naar de middelbare!