Afbeelding
Foto: Nienke Habraken

Tóch nog gala

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode – Haren in de krul, nagels gelakt en de mooiste galajurken. Om negen uur waren Jelske, Renée, Sterre, Syl, Maartje, Ilva, Nikki, Lotte, Britt, Nadieh, Lynn en Elise al aanwezig bij DA drogisterij & parfumerie Van der Linden. Hier werden hun haren gestyled en hun gezicht opgemaakt. De meiden baalden dusdanig erg dat het gala niet doorgingen, dat de ouders het initiatief namen om een alternatief neer te zetten. Zij organiseerden 5 juli een verrassing voor de het groepje. 

Om negen uur werden ze zondagochtend verwacht bij de drogisterij, mét hun galajurk aan. “Ik heb ze zo natuurlijk mogelijk opgemaakt, maar ze hebben veel zelf – en bij elkaar - gedaan”, vertelt Annemiek van der Linden. Bovendien krulde een kapper de haren van de meiden, maar ook daar wisten ze elkaar te helpen. “Ze wisten goed wat ze wilden, ik heb ze geholpen met bijvoorbeeld oogschaduw. Maar verder hielpen ze elkaar”, aldus de eigenaresse en moeder van Renée.

Het was rustig in de winkel tot de meiden zagen dat er een legertruck én publiek stond. Vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Ze stonden allemaal met smacht te wachten op het prachtige eindresultaat. “Toen ze dat zagen werd het binnen echt een kippenhok”, lacht Annemiek. Voordat de meiden naar hun verrassing werden gereden, was het natuurlijk tijd voor een fotomoment. Groepsfoto’s, foto met oma en het gezin. Overal worden telefoons vandaan gehaald om hun prachtige dochter, zus, kleinkind, vriendin vast te leggen. Met twinkelende ogen en een brede lach staan de meiden als modellen klaar om plaatjes te schieten. Wat ze op dat moment nog niet weten: ze krijgen een heuse photoshoot en high tea met het groepje bij Miss Hyacinth. Het eerste groepje stapt in de truck. Een beetje zenuwachtig en giechelend wachten ze tot deze vertrekt. Als de legerwagen eenmaal wegrijd wordt er gegild van plezier. Even later wordt het tweede groepje opgehaald om afgezet te worden bij Miss Hyacinth. Hier worden ze verrast met een photoshoot en high tea. “Dit maken ze toch maak één keer mee. Ze zien er fantastisch uit,” zegt de oma van een van de meiden trots, “dat het zo geregeld is, is echt geweldig!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding