Afbeelding

VV Nijnsel/TVE Reclame pleast penaltykillers

Sport Sport

Sint-Oedenrode - De schoolvakanties staan (opnieuw) voor de deur en de jeugdafdeling wilde toch nog graag een spetterend einde van een bizar voetbalseizoen realiseren. Na de ellenlange vakantie van leerlingen en leerkrachten afgelopen voorjaar is iedereen natuurlijk nog topfit en scherp, dit in tegenstelling tot andere jaren. Geen wonder dat weer veel jongelui de PABO-studie willen gaan volgen.


Daarom heeft de Evenementencommissie besloten om op donderdagavond 9 juli de traditionele Piet van de Sande Penaltybokaal te organiseren. Een prachtig jaarlijks terugkerend en druk bezocht evenement dat evenals veel andere activiteiten aanvankelijk in het coronawater dreigde te vallen. De heren Rutte en Van Dissel zijn echter tijdig tot inkeer gekomen en vanaf 1 juli is de intelligente lockdown die medio maart werd ingesteld behoorlijk verruimd. Ook verschijnen deze avond de senioren dames en heren in de ring, evenals de veteranen nu ook de Warsteiner boycot is opgeheven, om elkaar te testen op het nemen van strafschoppen en panenka’s. De jeugdleden starten rond de klok van 18.00 uur en de senioren vanaf 20.00 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom maar dienen wel de inmiddels zeer bekende afstand in acht te nemen. Ook is onze kantine weer geopend en zijn alle bekende drankjes weer volop verkrijgbaar, alles vers….
Corona-coördinator en bestuurslid Daan van der Vleuten: ‘Toen we hoorden dat we vanaf 1 juli jongstleden weer serieus konden inzetten op samen sporten en de derde helft wat meer gestalte geven, zijn we snel aan de slag gegaan. Ons sportpark is coronaproof, ontgroend en we hebben ook kritisch gekeken naar kantine en terras. We kunnen nu ook vast een aantal donderdagen wennen aan het Nieuwe Voetbalnormaal want zoals het er nu naar uitziet gaat de bal in beker- en competitieverband weer vanaf eind augustus rollen, met daarvoor nog enkele oefenwedstrijden. De gemeente heeft ons laten weten dat de kleedlokalen tot voorlopig 17 augustus dicht moeten blijven, dus dat betekent nog steeds thuis omkleden en douchen. Ik ben nog in gesprek met de gemeente of we ook de strafschoppen op anderhalve meter moeten nemen of dat we dispensatie krijgen voor elf meter. Hopelijk weten we dat voor donderdag. En ook de BOA.’
Stef van Kemenade verdedigt de Piet van de Sande Penaltybokaal als winnaar van de editie 2019.