Afbeelding
Foto: Stagiar DMRK

Weer over het weer

Column

Sint-Oedenrode - Het weer is één van de meest besproken onderwerpen in ons land. Een goede reden om eens terug te kijken op het weer van de afgelopen maand. Viel er meer of juist minder regen dan normaal? Was het te warm of veel te koud. Hadden we reden om te klagen of kregen we gewoon dat wat we verdienden?

Het zal niet verbazen dat de afgelopen maand met zelfs een regionale hittegolf, opnieuw veel warmer dan normaal was. Het was niet alleen heel warm, maar ook liet de zon zich uitgebreid zien. De hoeveelheid regen was ,eer dan het dubbele van normaal.

Extreem warm
De eerste lokale hittegolf van dit jaar staat in de boeken. Van woensdag de 24e tot en met zondag de 28e kwam het kwik elke dag boven de 25°C en op drie dagen in die periode werd het zelfs warmer dan 30°C. Juni begon dit jaar zomers warm, maar na die warme start volgde er al snel een frisse week met temperaturen die niet eens de 20°C haalden. Op vrijdag de vijfde koelde het zelfs af tot 5,5°C, dat was de laagste temperatuur van de afgelopen maand. Die dag was met een gemiddelde etmaaltemperatuur van slechts 9,8°C ook de koudste dag van de maand. De hoogste temperatuur lazen we zaterdag de 27e af. 

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant