Foto gemaakt voor het coronavirus.
Foto gemaakt voor het coronavirus. Foto: Jeroen vd Sande

Fifty Fit coronaproof van start

Sport Sport

Sint-Oedenrode – ‘Er kwamen meer dan zeventig mensen”, jubelt Riekie Verstappen. Zij organiseerde voor het eerst sinds 12 maart een fietstocht, coronaproof natuurlijk! Elke donderdag kwam Fifty Fit samen, tot corona roet in het eten gooide. Nu je weer samen mag komen in grotere groepen, riep Riekie mensen op om het weer op te pakken. 

“Ik stuurde een mail naar iedereen”, vertelt Riekie, “hierin stond hoe laat ze bij De Vriendschap moesten zijn. Ik had geen idee hoeveel mensen ik kon verwachten.” Uiteindelijk zaten er 77 mensen op het terras, allemaal op veilige afstand. Ze wilde beginnen met ergens samen koffiedrinken, daarom vroeg ze aan de fietsers om naar De Vriendschap te komen in plaats van op het Kerkplein te verzamelen.

Op het terras hield Riekie een toespraak om te vertellen hoe blij ze was dat de groep eindelijk weer samen mocht komen. Ze hoefde maar op te staan en er werd gejuicht en geklapt. “De reacties waren écht geweldig! Er zitten ook mensen die bij hun partner zijn verloren, die vinden het erg fijn om elke week samen te komen.” Volgende week pakt de groep het oude ritme weer op, daar volgt voor de leden nog een mail over. “De groepjes worden opgedeeld in nog kleinere groepen, zo kunnen we de afstand bewaren. Ik heb een afspraak gemaakt met een terras waar we lekker koffie kunnen drinken, ”, aldus Riekie.

Afbeelding