Afbeelding
Foto: Nienke Habraken

Acties Jessica: ruim 1200 euro voor bewoners Odendael

Human Interest Coronavirus

Sint-Oedenrode – Rooienaren zijn ondernemende mensen en houden er niet van om stil te zitten. Dit kwam tijdens de coronacrisis naar voren. Er werden mooie acties en initiatieven op touw gezet. Jessica de Jong is een van die bezige bijtjes. Ruim drie maanden lang zette ze zich in om geld op te halen voor de ouderen in Odendael. Van puzzels uitdelen tot een veiling. Met dat laatste werd zaterdagochtend de actie afgesloten. In totaal haalde ze ruim 1200 euro op.

“Ik was eerst gewoon geld aan het inzamelen. Toen belde Jack Kuijpers van juwelier Opaal mij op. ‘Als ik nou een ring maak, dan kan je die veilen’, zei hij”, aldus Jessica. De veiling liep niet zo hard als de puzzelactie, ze merkte dat de aandacht toch verslapte. Desondanks werd er flink geboden. Er werden onder meer fruitmanden van De Bever Groente en Fruit, een pakket van Wijnzinnig en een fotoshoot van Ellis Rijkers geveild, en natuurlijk de ring. “Ik had het idee om een betekenis te geven aan de ring. Dit legde ik voor aan Jack en tot mijn verbazing heeft hij dit op een prachtige manier verwerkt”, vertelt ze. De ring symboliseert de anderhalve meter afstand door de gouden delen met in het midden een draaiende ‘coronabol’.

Op vrijdagochtend 27 mei kwamen de winnaars van de veiling hun pakket ophalen bij Opaal. Met blijdschap werden de geveilde stukken ontvangen. Renate Wijnen bood het meeste geld voor de ring. Met een lach van oor tot oor ontvangt ze de ring van Jack en Jessica. Ook de andere winnaars zijn dolgelukkig met onder andere het wijnpakket en de fotoshoot. Jessica: “Ik ben heel trots op het eindresultaat. Ik heb met alle acties meer dan 1200 euro opgehaald. Ik ga nog kijken hoe we dit het beste kunnen besteden voor de ouderen in Odendael.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding