Afbeelding

Ton de Bruijn, nieuw bestuurslid Roois Cultureel Erfgoed

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Het Roois Cultureel Erfgoed is blij met de komst van een nieuw bestuurslid Ton de Bruijn. Ton heeft de functie van penningmeester op zich genomen. Door het overlijden van Harry Bekkers, die nog enorm gemist wordt, was een vacature ontstaan. Ton stelt zich voor.

Tijdens zijn 'werkzame' leven - waar hij veel van huis was en lange dagen maakte - ontstond een aantal jaar geleden het idee om als afsluiting daarvan, en als verse 'pensionado de Camino'  naar Santiago de Compostella te gaan lopen. "Uiteraard gaat dat niet zomaar, en ben ik in de omgeving van Sint-Oedenrode aan het trainen gegaan. Tijdens die lange wandelingen werd ik bewust van hoe mooi het hier eigenlijk is. Dat 'mooi' was altijd al een combinatie van cultuur en natuur. De tijd om eens om de hoek te kijken was er eigenlijk niet", vertelt Ton.  

In die relatief korte tijd trof het hem hoeveel en hoe snel alles verandert. Het leek Ton de moeite waard om er mede voor te zorgen dat de volgende generaties nog van de Rooise unieke en specifieke zaken kunnen blijven genieten. "Vanuit een soortgelijke motivatie ben ik ook een lange periode bestuurslid van ARGO geweest, om in dit geval voornamelijk de jeugd in de gelegenheid te stellen samen een sport te kunnen beoefenen. Uiteraard als onderdeel van een groep vrijwilligers, die in mijn optiek het sociale cement van onze samenleving vormen." Per toeval kwam de bestuursvacature van het RCE op zijn pad. "Ik heb nu meer ruimte in mijn agenda. Het Roois Cultureel Erfgoed leek mij een passend platform om mijn ideeën en argumenten in te kunnen brengen met als uiteindelijk doel ons Roois Erfgoed te behoeden."