Wethouder Coby van de Pas toont de kaart.
Wethouder Coby van de Pas toont de kaart. Foto: Nienke Habraken

Eigen fietsknooppuntenkaart voor Meierijstad

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme

Meierijstad – Enkele jaren geleden ontstond het Platform Gastvrij Meierijstad. Vandaag reikten de leden van dit platform het eerste officiële fietsknooppuntenkaart uit. Anke van Esdonk en haar man Johann, eigenaren van camping Het Goeie Leven, ontvingen deze als eerste. Zij waren namelijk de eerste die zich aanmeldden voor een plekje op de kaart. In de kaart zijn niet enkel de fietsknooppunten te vinden, maar ook informatie over kunst en cultuur, restaurants, hotels en andere horecavoorzieningen in Meierijstad! 

Wethouder Coby van der Pas: “In november 2018 is Platform Gastvrij Meierijstad ontstaan, na het vormen van de nieuwe gemeente en het vaststellen van de toeristische, recreatieve visie voor Meierijstad.” Een van de ambities was om een platform te organiseren waar alle vertegenwoordigers vanuit de toeristische, recreatieve sector periodiek om tafel gaan om te delen wat er allemaal is, wat er nog moet komen en hoe dat gerealiseerd kan worden.

“Er staan nog veel mooie initiatieven op de agenda”, gaat Van der Pas verder, “als kers op de taart wil ik vandaag de fietsknooppuntenkaart presenteren.” De wethouder toont de prachtige fysieke kaart. Deze is samen met Platform Gastvrij Meierijstad tot stand gekomen. “Het heeft een historie. Voorafgaand aan het uiteenzetten van de visie hebben we een participatietraject met elkaar doorlopen. Hier kwam eigenlijk uit – en dat is niet gek als je nog niet heel lang een nieuwe gemeente bent – is dat je elkaar onvoldoende kent.” In samenwerking met alle recreatieve, toeristische ondernemers: kunst & cultuur, hotels, restaurants en andere horecavoorzieningen in Meierijstad is de kaart tot stand gekomen. Van der Pas legt uit: “Deze laat de fietsknooppuntroutes die er zijn in Meierijstad, informatie over kunst en cultuur, horeca, mooie plekken en waar je kunt verblijven. Ik nodig iedereen uit om op de fiets te stappen en een route te kiezen!”

Er komt een periode aan waar we weer meer vrijheid krijgen. Hoe fijn is het dan om op je fiets te stappen en te genieten van alles wat Meierijstad te bieden heeft. “Lekker in de buitenlucht een flinke ronde fietsen door de mooie landschappen. En daarna genieten op een terrasje!” De fietsknooppuntenkaarten worden volgende week bij alle inwoners van Meierijstad thuis bezorgd. 

Wethouder Coby van der Pas overhandigt de kaart aan Anke en Johann.