Afbeelding

Kleuters Odaschool in de ban van Jan Klaassen

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - Luuks Poppentheater bracht woensdagmiddag een bezoek aan de Odaschool. De kleuters werden getrakteerd op twee voorstellingen van Jan Klaassen. Het jaarlijkse sprookjesfeest voor de kinderen van de groepen 1 en 2 was (door de corona-maatregelen die nog van kracht zijn) helaas afgelast. Een bezoek van Luuks Poppentheater is altijd een van de hoogtepunten van deze dag. Dat kon gelukkig wel doorgaan, dit keer niet bij kasteel Henkenshage, maar gewoon op het schoolplein.

Op de bekende bankjes van Luuks theater zaten de jongste kinderen van school met gespannen snoetjes te luisteren naar het verhaal. Wie is er niet groot geworden met de avonturen van Jan Klaassen? Het verhaal begint deze middag gezellig met een verjaardagsfeestje van Jan Klaassen en zijn vriend clown Jippie. Maar al snel komt daar mevrouw de heks om de hoek kijken die de taart betovert tot een buikpijntaart…

Ook in het tweede verhaal gaat niet alles zoals het hoort. Poets is de hulp van Jan Klaassen die wel zin heeft in een toverwedstrijd. Als het mis dreigt te gaan, wordt de hulp van de kinderen ingeschakeld. Die doen fanatiek wat hun gevraagd wordt. Aan het einde van de voorstelling heeft de heks nog een cadeautje voor de kinderen en spuit de kinderen helemaal nat. Een aangename afsluiting van deze heerlijk warme middag!