Afbeelding

De Bever zorgt voor een feestje bij de barbecue

Zakelijk Zakelijk

Wanneer je binnenkomt bij De Bever groente en fruit, word je begroet met een groot geuren- en kleurenfestijn. De schappen liggen altijd vol met verse groenten en fruit. Daar houdt het niet bij op. Ad de Bever, eigenaar, heeft genoeg lekkers om toe te voegen aan een barbecue, bijvoorbeeld overheerlijke verse salades. Daar staat hij wijd en zijd om bekend. Een geslaagde barbecue bestaat niet alleen uit vlees en brood.

Ad focust zich voornamelijk op één ding. “Ik vind het belangrijk, als specialist zijnde, om mezelf te etaleren op het gebied van salades”, vertelt hij. Terwijl hij zijn verhaal doet schuift hij verse, smakelijke meloen naar voren waar je van gaat watertanden. “Je proeft nu een onderdeel van wat ik doe”, zegt hij, “Wij maken alles vers.” In de salade zijn onder andere verschillende meloenen, mandarijnen, ananas, aardbeien te vinden. Alles om een echt feestje te maken van de barbecue. Dat geldt tevens voor andere salades. “Voordat we deze bereiden, snijden we eerst de ruwe producten voor. Daarna wassen en drogen we ze en zetten we ze weg. De volgende ochtend pakken we de ingrediënten erbij en maken we de salade.” De Bever gebruikt alleen hoogwaardige sauzen, deze zijn smaakvolle toevoeging, maar bevatten geen mayonaise. De sauzen hebben een basis van melk- en/of yoghurt producten. “We maken ook lactose en/of glutenvrije salades naar wens.”

Een van de populaire salades - ‘Evergreen’ - is eigenlijk heel simpel te maken volgens Ad. Het bestaat uit spitskool, rozijnen, een rood uitje en wat saus. De eigenaar vindt het ook belangrijk om mee te denken met de consument. Hij vraagt altijd wat de voorkeuren zijn en hoe groot de groep is. “Vaak zijn mannen meer vleeseters en eten vrouwen meer salade. Bovendien vragen we altijd of er kinderen bij zijn, dan geven we fruitspiesen mee.” Deze zomertijd is het een komen en gaan van vaste klanten, maar ook nieuwe gezichten stappen de winkel binnen. De Bever groente en fruit is dan ook tot in de verre regio bekend.

Afbeelding
Afbeelding