Afbeelding
Foto: Nienke Habraken

Kantoorconcert op de Heuvel

Roois nieuws Human interest

Sint-Oedenrode – Een heus kantoorconcert aan de Heuvel, woensdagmiddag! De prachtige stem van Nico van de Wetering was niet alleen te horen in het Mediahuis Meierijstad, maar door de hele straat. Hier en daar werd een dansje gewaagd door jong en oud. Samen met zijn compagnon Rob van Goethem zong Nico nieuwe MooiRooi Plus leden toe, want om hen te enthousiasmeren zich in te schrijven voor het platform, organiseerde hij de zangsessie.

Vanaf de eerste klanken trokken Rob en Nico al direct de aandacht van mensen die rustig aan het winkelen waren. Het inschrijftafeltje buiten werd gevuld met stickers en een Brabants Leesplenkske. Gratis voor de inschrijvers! Toen het eerste nummer nog maar net bezig was, kon stagiaire Nienke de eerste aanmelding van de middag al noteren. “Graag wil ik een poging doen om wat meer inwoners van ons dorp lid te maken van MooiRooi Plus. De opbrengst komt voor de volle 100% ten goede aan DeMooiRooiKrant”, liet de zanger eerder al weten.

 Terwijl zij de straten vulden met ‘Het kleine café aan de haven’ en ‘Het dorp’ kwam het zonnetje langzaam door. Niet alleen het mooie weer trok de mensen naar het Mediahuis, maar vooral het gezang. De eerste mensen durfden een dansje te wagen op de geïmproviseerde ‘dansvloer’ en voorbijgangers zongen zachtjes mee. Het terras van café de Ossekop, naast het Mediahuis, stroomde vol en zelfs de muzikanten werden door enkele terrasgangers getrakteerd op een drankje.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding