Wim van den Donk (l) en burgemeester Van Rooij.
Wim van den Donk (l) en burgemeester Van Rooij.

Commissaris van de Koning op werkbezoek

Gemeentenieuws Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode – Van tijd tot tijd brengt de Commissaris van de Koning werkbezoeken aan de gemeentes in zijn provincie, en voor woensdag 17 juni stond Meierijstad in zijn agenda. Dat gebeurde in het bestuurscentrum, het voormalige gemeentehuis. Er was geen agenda voor het persmoment maar de onderwerpen waren geenszins verrassend: van de verschillen die hij had waargenomen na zijn eerste werkbezoek aan Meierijstad - dit was zijn afscheidstournee - tot en met de crisis en de rol die deze speelt vanuit zijn gezichtshoek.

Van de Donk sprak vol lof over de ontwikkelingen die zich in Meierijstad hadden voltrokken, waarbij vooral de ‘highligts’ van Veghel ter sprake kwamen. Hij nam het eerste exemplaar in ontvangst van “DOE Meierijstad” (Duurzaam Ondernemend Energiek , een overeenkomst tussen Platform Ondernemend Meierijstad (POM) en de Rabobank ter bevordering van energiebesparing en zelf-opwekking van energie.

Op persvragen over zijn kijk op de crisis, en mogelijke denkrichting voor de toekomst, was hij terughoudend. Hij had het betreffende boek van Floris Alkemade gelezen en noemde zich “een bewonderaar” van de Rijksbouwmeester, maar sprak zich niet uit over diens denkbeelden. Over zijn aanstaand afscheid – zijn zes jaren-termijn zit er bijna op – deed hij niet sentimenteel. “In Brabant neem je nooit afscheid, je schuift alleen een plaatsje op in het netwerk.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding