Afbeelding
Foto: Omroep Meierij

Eerste 100-jarige in Hertoghof in Veghel

Regionieuws Regionieuws

Meierijstad / Veghel - Mevrouw Martina Kanters bereikte dinsdag 16 juni de leeftijd van 100 jaar. Ondanks alle voorzichtigheid rondom het coronavirus werd het toch een mooie feestdag voor haar. Naast familieleden die de jarige in Hertoghof kwamen feliciteren, waren er ook de gelukwensen van burgemeester Kees van Rooij. Niet in eigen persoon maar via een beeldverbinding. 

Coronaproof feest
Maar er was nog meer feest. Daarvoor zorgden de bewonerscommissie en de evenementengroep van Hertoghof, een wooncomplex voor ouderen aan de Burgemeester de Kuijperlaan. Zij hadden een heel programma opgesteld. Terwijl de jarige met haar familie ‘s-middags plaatsnam in de binnentuin stonden de overige bewoners elk op hun verdieping met een glaasje in de hand om samen op de eeuweling een toast uit te brengen. Voorzitter Harry van Zutphen sprak mevrouw Kanters toe en medebewoner Adriaan van der Linden las een gedicht voor. Ook een door Henk Habraken eigen gemaakt lied op de klanken van Marina van Rocco Granata verhoogde de feestvreugde. 

Eerste 100-jarige van Hertoghof
Het duo Herman en Jos zorgden met accordeon en drumstel voor de muzikale gezelligheid en intermezzo’s. Het was voor het eerst in het 24 jarige bestaan van het ouderen wooncomplex dat een bewoner de 100 jaar vol maakte.