Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Idee in uitvoering: Sint-Oedenrode krijgt ook een ijsbaan

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme

Sint-Oedenrode - Enigszins jaloers keken Rooienaren de afgelopen jaren naar buurgemeenten waar ze in de winter wel konden schaatsen op een eigen ijsbaan. Daar moet verandering in komen, vinden Wijnald Koolen, Frank van Laarhoven en Henk Eshuis. Zij zijn aan de slag gegaan met het idee om in Sint-Oedenrode een ijsbaan te realiseren. Natuurlijk! Sint-Oedenrode steekt daarbij de helpende hand toe. Dat is de organisatie op het lijf geschreven.

Want een klein dorp kan groot verschil maken, vindt voorzitter Sietske Hubens – van der Loo. “Samen kunnen we veel meer voor elkaar krijgen dan alleen. Natuurlijk! Sint-Oedenrode (N!SO) gelooft in samenwerken voor hetzelfde doel: ons mooie dorp nog aantrekkelijker maken voor onszelf én voor onze gasten. Kortom: samen kunnen we het rooien. Er zijn alweer enkele mooie initiatieven in uitvoering. In Rooi zijn veel goede ideeën. Het is zonde om daar niets mee te doen. Door te bundelen en samen te werken, kunnen mooie dingen ontstaan. Extra aandacht gaat uit naar het levendig houden van ons dorp waaronder het centrum, met name de Markt. Het behoud van de historische panden, wat te doen met de kiosk, de leegstand, het groen, de toegankelijkheid en het parkeren. De N!SO-werkgroep Markt houdt vinger aan de pols voor wat betreft de herinrichting van dat gebied, waarbij de gemeente gebruik maakt van externe bureaus. De werkgroep ‘klankbordt’ veel met de gemeente over het proces in dat kader.” Begin 2020 zou een ontwerptraject starten met inwoners en belanghebbenden. Dat is door corona uitgesteld.

Een ijsbaan gaat er komen
Er is nu ook een werkgroep aan de slag gegaan met de ijsbaan. Als het RIVM – en daarmee de overheid – het toelaat, dan kunnen we in december schaatsend over de markt. Zo niet, dan is het plan gereed voor 2021. Een ijsbaan gaat er in ieder geval komen. Natuurlijk! Sint-Oedenrode faciliteert, helpt met de uitwerking, maar vooral ook in de contacten met de gemeente.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant