Afbeelding
Foto: Nienke Habraken

Een bijzonder afscheid: kliederen en kladderen in je oude klaslokaal

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - De kleuters van Basisschool Sint Antonius van Padua leven zich helemaal uit. Ze namen vandaag op bijzondere wijze afscheid van het schoolgebouw, deze wordt deze zomer namelijk gesloopt. Samen met hun juffrouw, Ashley Sanders, gaan de kinderen van groep 1/2 met luid kabaal aan de slag: ze mogen hun klaslokaal pimpen! Rennend, springend en juichend wapenen ze zich met kwasten vol verf. Er verschijnen prachtige kunstwerken op de ramen en de muren worden gevuld met alle kleuren van de regenboog. Trots kijken ze naar het eindresultaat. 

“We willen de kinderen echt betrekken bij het afscheid nemen van het gebouw”, vertelt juf Ashley. In de coronatijd stapten zij over naar de noodgebouwen, dus daar kregen de leerlingen niks van mee. “Nu kunnen ze op een fantastische manier gedag zeggen. We laten het de kinderen helemaal eigen maken. Alles mag vies, want het gaat toch kapot”, lacht ze. Groep 1 en 2 kliedert er lekker op los met kwasten. De oudere kinderen pakken het iets anders aan. Met tape ontwerpen ze de mooiste creaties.

Om één uur moet iedereen klaar zijn, dan gaan de groepen alle klassen af zodat ze kunnen zien wat anderen hebben gemaakt. De basisschool verandert in één groot atelier. Een van de peuters trekt aan juf Ashley: “Juffrouw, ik heb een beetje verf op me.” Maar dat maakt helemaal niet uit, ze huppelen allemaal vrolijk rond in hun oude kleren.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding