Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

Oude tijden moeten gaan herleven in café Oud Rooij

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Opgetogen loopt Michael Toelen door zijn gesloopte café Oud Rooij. Eindelijk mag hij aan de slag met het opknappen er van. Dat is hard nodig na jaren van verwaarlozing. Hij laat tekeningen zien, vertelt honderduit over zijn plannen en is enthousiast over wat er komen gaat. De uitbater wil vooral oude tijden doen herleven in één van de meest bekende cafés van het dorp.

De afgelopen weken kreeg hij vragen, ontzettend veel vragen. “Mooi om te merken dat zoveel mensen geïnteresseerd zijn, maar het is wel fijn dat ik in de krant uit mag leggen wat er precies gaat gebeuren. Dan is iedereen op de hoogte”, knipoogt Michael. Oud Rooij wordt volgens hem een eetcafé, maar het blijft ook gewoon café met de klassieke bar als middelpunt. Ondertussen laat de Rooienaar tekeningen zien. Het complete interieur krijgt een make-over dankzij een gespecialiseerd bedrijf. De kleine bar achterin de zaak wordt gebruikt om de grote bar te verlengen. “Dat wordt de plek voor de DJ en hier komt het biljart en drie dartbanen”, wijst Michael naar iets verderop. Hij laat een luxe gordijn hangen om - wanneer nodig - het achterste gedeelte te kunnen afscheiden van de rest. Aan de wand komen meerdere grote schermen dus ook sportliefhebbers komen straks aan hun trekken. Vooral als ze weten dat er acht speciaal bieren op tap worden aangesloten. De vergelijking met een typische Engelse pub gaat makkelijk op.
In de meeste Engelse pubs kun je ook goed eten. Met het aannemen van twee koks laat Toelen zien dat hij het serieus aanpakt. Ze gaan veel zelf maken, tot vers ijs aan toe. De mannen kunnen aan de slag in een splinternieuw onderkomen. “We krijgen een ruime kaart, van lunch tot een goede maaltijd. Straks kunnen mensen tot 19.00 uur bestellen”, geeft Toelen aan waarom hij Oud Rooij een eetcafé gaat noemen. Er zijn straks genoeg plekken om te eten. Aan nieuwe tafels en stoelen, maar ook aan de bar. Zoals het hoort in een echt eetcafé.

“Het wordt een café voor jong en oud waar altijd iedereen binnen kan lopen voor een hapje en een drankje. Ook wil ik net als vroeger weer bandjes laten komen, een keer in de paar weken op zondagen”, refereert de ondernemer aan het geslaagde concept van jaren geleden. Verenigingen zijn uiteraard weer welkom, al kreeg hij van de vorige eigenaar niet het inzicht welke clubs er precies Oud Rooij als thuishonk hadden. “Ik hoop dat clubs en verenigingen zich bij mij melden, dan kunnen we weer een mooie samenwerking aan gaan. Zo gaat ’t Skrothupke in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte oefenen. Ik hoop dat de biljartclubs terugkomen en verder zijn dartclubs ook welkom. Als er interesse is, weten jullie me te vinden!”

Er wordt op dit moment hard gewerkt om alles spic en span te krijgen. De enige onzekerheid is en blijft het coronavirus. Natuurlijk maakt Toelen zich daar ook soms zorgen over, maar hij laat zich er niet door leiden. “We hopen er het beste van. Ik hoop dat we snel méér mogen, dat zou voor de hele horeca goed zijn”, sluit hij af.