Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Nog gelachen deze week?

Column

Nijnselse contactgroep pyromanen houdt house warming party. Plastisch chirurg Bernhoven steekt hand in eigen boezem. Luchtballonbedrijf uit Gemonde komt niet van de grond.

Oké, alle berichten heb ik zelf verzonnen. Niet dat ik altijd alle flauwekul voor dit stukje uit mijn eigen duim zuig. Nee, niet zelden haal ik de lol uit het echte leven. Ik loop er als het ware tegenaan. Ik zal je een voorbeeld geven. Gisteren reed ik op de A50 achter een Ford met de bumpersticker “Wat stinkt het hier, wie liet die scheet?” Even later werd ik ingehaald door een Toyota met de tekst “Jezus is het antwoord.” Zoiets vind ik nou leuk en dat onthoud ik dan, bijvoorbeeld voor deze column. Nog een: Ik moest eergisteren iets afgeven bij een theater, en omdat ik geen zin had om een parkeerkaartje te kopen, had ik een briefje op mijn dashboardkastje gelegd met de tekst “ik ben cabaretier en werk momenteel binnen”. Toen ik terugkwam, stak er een parkeerbon achter mijn ruitenwisser met een papiertje “ik ben politieman en werk momenteel buiten”. Allemaal waar gebeurd en zelf meegemaakt! Zo zag ik laatst een klusbusje met de tekst “wij repareren alles wat uw man heeft gemaakt”. Van die dingen dus.

En zo moest ik dus ook behoorlijk lachen om het cafénieuws uit Rooi, afgelopen week. Dommelzicht krijgt compensatie omdat het tegenover gelegen zwembad De Neul wordt gesloopt. Grappig idee. Straks houden enkel de horecagelegenheden die naast een gesloopt zwembad staan, het hoofd boven water. En café Oud Rooij wordt momenteel gigantisch verbouwd door mensen van Bavaria. Bijzonder, normaal wordt een café door mensen vol Bavaria verbouwd. Geinig toch?

Zelfs mijn vriendin was van de week ineens grappig. Ik was bezig in een krantenartikel over de jonge weduwe van de vermoorde crimineel Willem Endstra. Toen ik haar foto zag, verzuchtte ik, “wauw, moet je zien, eikels hebben altijd de mooiste vrouwen!?” “Dankjewel”, zei mijn vriendin toen. En bij deze grap bleef het niet. Vannacht toen ik naar het toilet sloop, riep ze vanuit de slaapkamer: “Mark, wil je je onderbroek aandoen, je maakt de kat bang”. Ik moest zo lachen, ik deed het bijna in mijn broek, die ik niet aan had.