Theo en zijn team hebben veel werk verzet.
Theo en zijn team hebben veel werk verzet. Foto: Nienke Habraken

Buiten fitnessen na twee dagen sjouwen

Zakelijk Coronavirus

Sint-Oedenrode - Met een lach van oor tot oor ontvangt Theo van den Oever zijn leden weer. Binnen sporten mag pas vanaf 1 juli, maar met een beetje creativiteit en hard werk kan er sinds deze week buiten worden gefitnest. Het koste twee dagen sjouwen, maar dan heb je ook wat: een afgeschermde outdoor fitnessplek.

“De eerste weken dat we dicht moesten waren hectisch. Je wordt gewoon overvallen”, zucht  eigenaar Theo van den Oever. Op 15 maart werd de beslissing genomen: de sportscholen moesten sluiten. De eerste weken waren voor hem onwerkelijk. “Daar sta je dan. Tot 1 september dicht blijven, dan heb je echt zoiets van dit kan niet”, vertelt hij. Theo kreeg veel reacties van leden die graag wilden weten of hij met alternatieven kwam. Veel grote ketens gaven online lessen. Hiervoor heb je programma’s nodig en daar moet je in investeren. Dat zag hij niet zitten. Uiteindelijk nam hij samen met zijn personeel de beslissing om korte filmpjes te maken, bijvoorbeeld voor de kinderen een dansfilmpje.

Op 11 mei werd besloten dat kinderen tot 12 jaar weer buiten mochten sporten. Hier speelde Theo direct op in. “Op het moment dat we buiten begonnen me de groepslessen voor de jeugd kregen we steeds meer vraag of we iets voor de volwassenen konden doen. In overleg met het personeel hakten we de knoop door: in juni gaan we iets doen.” Tot vlak voor de beslissing had hij nog een beetje hoop. Nu hoeven ze niet tot september hun deuren te sluiten, maar mogen ze twee maanden eerder open.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende woensdag

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding