Afbeelding

Barbecueklare vis bij Visdirect

Zakelijk Zakelijk

Garnalenspiesjes, zalm, hele zeebaarzen. Je kan het zo gek niet bedenken, Visdirect uit Spakenburg heeft het: de lekkerste verse vis voor op de barbecue. Het is natuurlijk heerlijk weer en de barbecues worden weer uit de schuur getrokken. Niet alleen vlees is heerlijk om te grillen, ook met vis kan je smakelijke gerechten maken op de barbecue.

Wouter en Jonathan staan elke dinsdag met hun viskraam in Rooi. Van negen tot één zijn zij te vinden bij de Jumbo op de Kienehoef en in de middag verhuist de kraam naar de Markt tot kwart voor zes. Zij krijgen veel vraag naar zalm, garnalenspiezen en zeebaarzen. Maar er zijn ook genoeg andere vissen die lekker zijn op de barbecue.

“Weet je wat het ding is met vis? Over het algemeen wordt er meer met vlees gedaan tijdens een barbecue, maar je ziet steeds meer mensen die een lekker visje nemen. Men heeft het idee dat in vis graat zit, dan is vlees toch makkelijker. Maar je hebt tegenwoordig ook visburgers en genoeg vis zonder graat”, vertelt Wouter. Hij merkt dat steeds meer mensen gaan experimenteren; niet alleen met vlees, maar ook met vis.

Wouter en Jonathan staan te popelen om waar het kan te helpen en tips te geven. “Het is van zoveel afhankelijk; de warmte, wat voor barbecue ze hebben enzovoort. In principe kunnen we tips geven qua waar ze op moeten letten als de vis klaar is”, aldus de visboer. Het is lastig om concrete tips te geven aangezien elke barbecue anders is. De een geniet meer van zijn of haar zalm als deze rauw is en de ander wil smullen van een gaar stukje zalm. “Het is maar net wat je lekker vindt, dat is hetzelfde als bij vlees. We maken hier alles barbecue klaar, zodat het meteen op de grill kan!”