Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

Oud Rooij wordt eetcafé

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode – Toen de terrassen op Tweede Pinksterdag open gingen in Rooi, viel op dat café Oud Rooij nog gesloten was. Uitbater Michael Toelen kreeg daar veel vragen over, maar hij is er naar eigen zeggen nog niet klaar voor. “Medio juli ga ik open!” heeft hij goed nieuws voor de liefhebbers.

De laatste weken is er hard gewerkt aan het pand. Brouwerij Bavaria, de eigenaar van het gebouw, heeft de bovenverdieping onder handen genomen. Ze hebben er een nieuwe balklaag in gelegd en enkele muren gesloopt om mee stabiliteit te genereren. Het pand is op deze manier weer helemaal veilig.
Dat geeft het startsein voor Toelen om ook de benedenverdieping van een nieuw gezicht te voorzien. Er komt een geheel nieuwe keuken in. Die zal van pas komen, want de uitbater maakt van Oud Rooij een eetcafé. Een pilsje aan de bar of op het terras is mogelijk, maar gasten kunnen er straks ook komen eten. Behalve de keuken krijgen de wanden, de vloer en het plafond een opknapbeurt, zodat het geheel een frisse start kan maken.