Afbeelding

Vrijdag finales tweede periodetitel Rooise Catan Cup

Sport Sport

Tijdens de Corona-crisis zijn vele nieuwe online initiatieven ontstaan. Eén daarvan is de Rooise Catan Club. Enkele buurtbewoners uit de Kienehoef speelden regelmatig het bordspel Kolonisten van Catan, maar sinds de Coronacrisis kon dat natuurlijk niet meer. Geen nood, zo ontstond de Rooise Catan Club waardoor men op afstand het spel kon spelen: online.

Inmiddels telt de vereniging al ruim 20 leden en spelen ze honderden potjes Catan per maand via de app: Catan Universe. Om uit te maken wie nu de beste Catan-speler van Rooi wordt, is besloten om elke maand te strijden voor een periodetitel. Elke maand zijn punten te verdienen voor de titelstrijd, welke uiteindelijk in een finale om het kampioenschap zal worden gespeeld in januari 2021.

Over de maand april werd Roos Flapper kampioen. De beste tien spelers van de afgelopen maand mei waren:
1. Maikel van Overdijk (naar finale)
2. Geert-Jan vd Heuvel (naar finale)
3. Roos Flapper (naar finale)
4. Rik vd Koevering (naar halve finale)
5. Renate Wijnen (naar halve finale)
6. Han van Schaijk (naar halve finale)
7. Marieke vd Vleuten (naar halve finale)
8. Pim van Dinten
9. Renée Sabel
10. Jolanda Sabel

Komende vrijdagavond 5 juni wordt gestreden om de 2e periodetitel. Om 19 uur zal de halve finale gespeeld worden tussen Rik vd Koevering, Renate Wijnen, Han van Schaijk en Marieke vd Vleuten. De winnaar mag aansluitend uitkomen in de finale waarvoor Maikel van Overdijk, Geert-Jan vd Heuvel en Roos Flapper al geplaatst zijn. Het was de bedoeling om de finale op de Markt van Rooi te spelen, maar ook in juni is dit nog niet mogelijk in verband met de corona-maatregelen. Daarom worden deze finales nog steeds online gespeeld, maar zijn wel live te volgen via het Twitch-kanaal van de Rooise Catan Club. Ook is de vereniging te volgen via Twitter, Facebook Youtube en Instagram. Oók meedoen met deze online Catan-vereniging? App dan naar 06-27020844 en je krijgt nadere uitleg.


Afbeelding