Afbeelding

Vak Apart: biomedische wetenschappen

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Vak apart is terug! Na een paar jaar van weggeweest blazen we deze rubriek nieuw leven in. Er is weer een nieuwe generatie studenten met allerlei bijzondere studies. Daar willen we graag meer over weten. Een oproep resulteerde onder andere in een reactie van Janneke Wiersema. Zij volgt de bachelor biomedische wetenschappen in Leiden.

Stel jezelf even voor.
“Ik ben Janneke Wiersema, 21 jaar en ik zit in het derde en laatste jaar van de bachelor biomedische wetenschappen in Leiden. De meeste mensen verwarren deze studie met geneeskunde, omdat het ook medisch is. Maar ik word geen dokter of arts, dat wil ik ook helemaal niet. Biomedische wetenschappen is meer het onderzoek achter medicijnen, ziektes enzovoort.”

Waarom heb je voor deze studie gekozen? 
Ik had lang eigenlijk geen idee wat ik wilde doen, want ik vond op de middelbare school alles leuk. Ik heb overal rondgekeken en jaren gedacht dat ik biologie ging studeren, maar ik vond alleen het gedeelte over het menselijk lichaam interessant. Ik heb van veel verschillende studies open dagen bezocht. Uiteindelijk had ik uitgevogeld dat ik naar Leiden wilde, want daar voelde ik mij fijn. Daar ging ik naar een open dag waar ze presentaties gaven over verschillende studies. Ik had me ingeschreven voor biologie en geneeskunde, ook al wist ik dat ik dat niet wilde doen. Ik had dus nog een keus over toen kwam ik biomedische wetenschappen tegen.”

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant