Ollandseweg
Ollandseweg Foto: Jeroen van de Sande

Rooise wegen ‘waarschijnlijk’ eind 2020 aangepakt

Verkeer Verkeer

Sint-Oedenrode – Het Rooise wegennet is voor veel burgers een doorn in het oog. Met name de Schijndelseweg, Nijnselseweg, Lindendijk, Corridor en Ollandseweg zijn in slechte staat en dat stoort veel burgers. Volgens de gemeente worden deze straten ‘waarschijnlijk’ in de tweede helft van dit jaar van nieuwe deklagen voorzien.

Daarmee lijkt er een einde te komen aan jaren van problemen. Al zeker vijf jaar zijn deze genoemde wegen in slechte staat. Dat was al zo onder de vlag van gemeente Sint-Oedenrode. Telkens dichtte de gemeente de laatste jaren de gaten door herstelwerkzaamheden, maar dat bood weinig soelaas, want na enkele maanden was het wegdek telkens weer beschadigd. De gemeente geeft aan waarom voor die werkwijze is gekozen. “Omdat het vervangen van verhardingen veel geld kost, geeft Meierijstad prioriteit aan veiligheid boven comfort. Dat houdt in dat onderhoud wordt gepleegd tot het moment waarop de veiligheid van de weggebruikers in het geding komt en dat enig ongemak toelaatbaar wordt geacht. De grenzen van dit ‘ongemak’ liggen bij de criteria voor het kwaliteitsniveau B dat door de gemeenteraad is vastgesteld in haar beheerstrategie voor verhardingen.”

De klachten over het wegennet in Sint-Oedenrode zijn bij de gemeente bekend. “Met het oog op het voorgaande, is het nog niet zo ver dat er sprake is van een noodzaak voor vervangen. In het kader van groot onderhoud, worden de asfaltverhardingen in de Schijndelseweg, Lindendijk, Corridor en Nijnselseweg, verstevigd en van nieuwe deklagen voorzien. Hetzelfde gebeurt met het deel van de Ollandseweg, tussen de Koninginnelaan en de Lindendijk. Een en ander is in voorbereiding en zal waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar met een uitloop in 2021 worden uitgevoerd”, laat gemeente Meierijstad weten. 

Ollandseweg
Afbeelding
Ollandseweg
Ollandseweg
Nijnselseweg
Ollandseweg
Schijndelseweg
Nijnselseweg
Schijndelseweg
Corridor
Nijnselseweg
Nijnselseweg
Nijnselseweg
Nijnselseweg
Nijnselseweg
Nijnselseweg