Afbeelding

Nieuwe eigenaar voor de Dorpsherberg

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - De Dorpsherberg in Olland heeft een nieuwe eigenaar. Bosschenaar Roy Brouwer neemt de kroeg over. Op 3 juni opent hij de deuren van de cafetaria. De opening van het café is nog onbekend, omdat de vergunning nog niet rond is. 

“Ik kom zelf uit de regio en heb altijd met een Samen Rationeel Verkopen (SRV) wagen rondgereden in omliggende dorpen zoals Nijnsel en Boskant”, vertelt Brouwer. De kersverse eigenaar van de Dorpsherberg was toe aan een vaste locatie, vandaar de keuze om in Olland aan de slag te gaan. Het zijn vreemde tijden om je deuren te openen van een horecagelegenheid. Op de opgedragen maatregelen na heeft Brouwer niets hoeven te veranderen. “We nemen natuurlijk de 1,5 meter in acht en laten maar een aantal personen toe. Alles volgens de normen.” Er mogen maximaal twee mensen aanwezig zijn in het cafetaria. Hierdoor moet men binnen bestellen en buiten wachten.

Brouwer: “De grootste verandering is het biermerk. De vorige eigenaar schonk Grolsch en ik ga terug naar Bavaria.” Alle verenigingen die voorheen in de Dorpsherberg bijeenkwamen zijn benaderd. Allemaal hebben ze laten weten dat ze terugkeren. “De Ollandse Muziekkapel komt terug en de biljartverenigingen komen hier weer heen. Verder zijn we nog op zoek naar meer verenigingen”, aldus de uitbater.