Afbeelding

Activiteiten Damiaancentrum voor deel van start

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Het Damiaancentrum is een ontmoetingscentrum, een plek waar iedereen meetelt en waar interessante activiteiten worden georganiseerd. Het doel: elkaar ontmoeten, gezellig samen werken en elkaar inspireren. Het centrum is er speciaal voor iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Helaas is dat nu niet mogelijk op de wijze zoals ze al jaren gewend waren. Nu de richtlijnen het mogelijk maken om met (kleine) groepen samen te komen wil het Damiaancentrum open gaan voor vrijwilligers en deelnemers. 

Inmiddels zijn de zalen opnieuw ingericht waarbij rekening is gehouden met de anderhalve meter afstand. Dit betekent dat er maximaal 10 personen gelijktijdig aanwezig kunnen zijn. De twee zalen kunnen niet tegelijkertijd gebruikt worden vanwege de looproute. Er is een protocol opgesteld waaraan iedereen zich moet houden.
In goed overleg met de coördinatoren gaat een deel van de groepen starten. Samen Breien en Ontmoetingstuin kunnen in juni starten. Ook de Fietsenwerkplaats start in juni, maar met maximaal 2 personen (handschoenen verplicht). Het Onderonsje gaat waarschijnlijk in juli starten. Gesprek te Pas is nog niet bekend wanneer dat start omdat gekeken wordt naar de mogelijkheid om de bijeenkomsten in de buitenlucht te organiseren. Voor Keukenpraat is de afstand van anderhalve meter niet haalbaar en kan niet starten. Dat geldt ook voor het Textielatelier. Voorlopig zullen maximaal 4 personen mondkapjes maken voor de vrijwilligers. Ook Grenzeloos Muziek kan niet starten. Zingen is risicovol omdat aerosolen (luchtdeeltjes met minuscule speekseldruppels) vrijkomen die in een afgesloten ruimte het virus kunnen verspreiden over aanzienlijk grotere afstanden dan 1,50 meter.
Het Damiaancentrum wil veilig open gaan. Dat betekent dat we mensen met klachten als hoesten, keelpijn en koorts verzoeken thuis te blijven. Kom met eigen vervoer. Was regelmatig de handen en gebruik desinfecteer. De leidraad bij dit alles zijn de adviezen van het RIVM. Mochten daar wijzigingen in komen dan passen wij ons daaraan aan.