Ruth en Hilde laten de goedgevulde box zien.
Ruth en Hilde laten de goedgevulde box zien.

Support Your Local: Rooise ondernemers vullen BBQ Box

Oproep

Sint-Oedenrode - Sinds de coronacrisis zijn er veel acties opgezet om lokale ondernemers te steunen. Niet voor niets hangt door heel Rooi de slogan´Wees loyaal, koop lokaal´. Een ander initiatief is het landelijke Support Your Locals. Ruth van der Heijden en Hilde Sijbers uit Sint-Oedenrode sloten zich hierbij aan om ondernemers uit Meierijstad een hart onder de riem te steken. De actie wordt in Rooi afgetrapt met een Pinksteren BBQ Box met producten van lokale ondernemers.

“De afgelopen vier jaar hebben wij allebei het merendeel van de tijd in het buitenland gewoond. Voor ons beiden is het een bizarre tijd om terug te zijn in Nederland nu het hele land is ontregeld door het virus”, vertellen de dames. Nu ze terug zijn willen Ruth en Hilde hun tijd goed benutten en tegelijkertijd inspelen op de veranderende manier van leven. “Al snel stuitten we op Support Your Locals, een campagne die het kopen van lokale producten stimuleert om de impact voor lokale ondernemers te beperken. Een supergave actie, vinden wij.” Na enkele mailtjes en telefoontjes met potentiële ondernemers kwamen de dames in contact met Ruud van de Valk uit Erp. Op dit moment is hij de motor achter de Support Your Local box in Meierijstad, een boodschappenpakket gevuld met lokale producten van met name Veghelse en Erpse voedselproducenten.

“En daar zagen wij kansen. De focus lag bij Ruud voornamelijk op Erp en Veghel, maar daar gaat nu verandering in komen. Samen zullen wij heel Meierijstad aanwakkeren om lokaal te kopen door enkele grote acties op touw te zetten.” Het doel is om zoveel mogelijk verschillende ondernemers te betrekken. De kick-off van de samenwerking samen met Ruud is een Pinksteren BBQ Box. “Hoe cool zou het zijn als zaterdag 30 mei in alle kernen van Meierijstad de kolen warm worden gestookt en iedereen samen - maar toch apart - een groot barbecuefestijn houdt”, jubelen de initiatiefneemsters. Per gemeentekern wordt de box grotendeels gevuld met producten uit dat gebied. Zo krijgen Rooise afnemers bijvoorbeeld een pakket met vers vlees van Slagerij Verheijen, brood van Bakkerij Bekkers en nog een aantal andere lokale verrassingen.
Bestellen kan heel eenvoudig via www.supportlocalsmeierijstad.nl/bestellen of stuur Ruth of Hilde een berichtje! Je kan kiezen tussen een twee- of vijfpersoons box.