Afbeelding

Brede steun voor plannen zwembad De Neul

Politiek Politiek Meierijstad

Sint-Oedenrode – De plannen van het college voor de herbouw van zwembad De Neul kunnen rekenen op brede steun van de gemeenteraad, zo bleek maandagavond tijdens een beeldvormende avond.

En niet alleen van de gemeenteraad; namens de gebruikersraad van het zwembad liet voorzitter Tom van Wanrooij weten zich helemaal te kunnen vinden in de denkrichting. Niet alleen dat er een zesbaans wedstrijdbad komt, een vurige wens van zwem- en waterpolovereniging Argo, maar ook een rolstoelhelling voor het doelgroepenbad, dat ook een beweegbare bodem krijgt.

Pleun Hulsen, eigenaar van Café Dommelzicht dat grenst aan het gebouw, zag nog heel wat beren op de weg, zo bleek tijdens zijn inspraak. Zijn zaak gaat immers ook tegen de grond tijdens de sloop, die duurt van 15 augustus tot en met 15 oktober dit jaar, en moet dan eveneens worden herbouwd. Veel verder dan “Alle opties zijn open” was hij nog niet gekomen in zijn gesprekken met portefeuillehouder Coby van der Pas. Die leek hem echter op een paar onderdelen gerust te stellen.