Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

De Zevensprong komt met alternatief programma

Evenementen Ingezonden

Sint-Oedenrode - De teleurstelling van de kerngroep van Stichting de Zevensprong was groot toen bleek dat alle evenementen tot 1 september verboden werden. Het complete programma lag klaar en de kerngroep en vrijwilligers waren klaar om de Rooise kinderen uit groep 3 en 4 een leuke vakantieweek te bezorgen. Zeker dit jaar, waarin veel vakanties waarschijnlijk niet doorgaan, is de behoefte aan een kindervakantieweek groter dan anders. Daarom komt De Zevensprong met een alternatief programme.

Daags na de persconferentie werden de eerste plannen gemaakt daarvoor gemaakt. Er werd met de gemeente overlegd naar wat er mogelijk was en protocollen werden bekeken. Helaas bleken de mogelijkheden voor een kindervakantieweek, die niet grootschalig is, erg beperkt. Een Zevensprong, zoals deze al 33 keer eerder is georganiseerd, is dit jaar echt niet mogelijk en gaat daarom definitief niet door.
Voorzitter Hilde van den Enden licht toe: “Het was een moeilijk besluit. Juist in deze tijd, waarin er al zoveel verandert voor kinderen, wilden we dolgraag de Zevensprong door laten gaan. Maar we willen geen risico lopen, veiligheid en gezondheid staan nu voorop. Daarom komen we dit jaar met een alternatief programma. Zo kunnen alle kinderen uit groep 3 en 4 van het regulier en speciaal onderwijs in Sint-Oedenrode de vakantie goed beginnen!”
Niet alleen voor kerngroep en de kinderen is het een tegenvaller dat de Zevensprong niet doorgaat. Er staan jaarlijks ook zo’n 50 jonge vrijwilligers te popelen om mee te doen als leiding. Lotte van de Bersselaar vertelt: “Ik wilde al heel lang meedoen als vrijwilliger bij de Zevensprong. Dit jaar was het eindelijk zover. Ik vind het dan ook jammer dat de Zevensprong niet door kan gaan. Hopelijk kan het volgend jaar doorgaan en komen we hier allemaal gezond uit.”
Ondanks de teleurstelling werd gekeken naar wat er dan wel mogelijk is. Gelukkig zijn er in deze moderne tijd nog meer opties, en daarom is de kerngroep met veel energie aan de slag met het organiseren van “De Zevensprong blijft thuis”. Alle kinderen uit groep 3 en 4 van het basisonderwijs en speciaal onderwijs, zullen aan het eind van het schooljaar een vakantie-doeboek krijgen. De boekjes worden op school en in de taxibusjes uitgedeeld. Inschrijven hiervoor is niet nodig.

In het boekje staan allerlei activiteiten om thuis een Zevensprong te houden. Ook zullen er links in staan naar activiteiten om digitaal aan deel te nemen van 14 tot 17 juli 2020. Op deze manier hoopt de organisatie te zorgen voor een alternatieve Zevensprong en een leuke vakantieweek. Hoe het programma er concreet uit komt te zien is op dit moment nog niet bekend. U wordt hiervan op de hoogte gehouden via deze krant, www.zeven-sprong.nl, facebook ”Stichtingdezevensprong”, en Instagram “zevensprongrooi”.


Afbeelding