Afbeelding

Prins Bernhard cultuurfonds houdt mobiele collecte

Oproep

Sint-Oedenrode - Het Prins Bernard cultuurfonds bestaat dit jaar 80 jaar en de Anjeractie organiseert dit jaar haar 75ste collecte. Vanwege de coronacrisis wordt de collecte voor de Anjeractie niet op de traditionele wijze gehouden. De gezondheid van de vrijwilligers, collectanten en gevers staat immers voorop. Om de collecte toch doorgang te kunnen laten vinden is gekozen voor een andere opzet.

In de week van 24 t/m 31 mei organiseert het Prins Bernhard cultuurfonds een mobiele collecte. Daarmee wordt hopelijk meteen een nieuwe traditie geboren. De bedoeling is dat de collectanten via hun persoonlijke netwerk de mensen benaderen om te doneren via een smartphone, een mobiele telefoon met internet.
In tegenstelling tot andere jaren waarbij 50% van de opbrengst rechtstreeks ten goede kwam van de collecterende vereniging gaat vanwege het jubileumjaar 100% van de opbrengst naar de vereniging. Deze opzet is een extra stimulans voor de betreffende vereniging om hun netwerk maximaal te benutten. De Anjeractie maakt vanwege haar specifieke opzet geen deel uit van de Goede Doelenweek.