Afbeelding

Digitaal op volleybalkamp

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Normaal gesproken zou onze Rooise volleybalvereniging afgelopen weekend op kamp zijn geweest in België, maar door de coronatijd was dit nu niet mogelijk. Dat kon de fanatieke kampleiding toch niet zomaar accepteren, dus kwamen ze met een goed alternatief. 

MooiRooi nam daarom contact op met één van de initiatiefnemers van het kamp: Elske van Boxtel. Ze vertelt ons enthousiast dat ze het dit jaar in een ander jasje hebben gegoten en hoe ze dit hebben aangepakt. Afgelopen vrijdagmiddag vond ieder kind een rugzak bij de voordeur met zijn of haar naam erop. Daarin alle benodigdheden voor het kamp. Vroeg in de avond werd via Zoom ingelogd voor een meeting, waarna een levend bingospel op het programma stond. De kinderen moesten op zoek naar producten in huis die ze op het juiste nummer moesten leggen. De ouders hadden ook een taak, want hen werd gevraagd om hun kind te blinddoeken en ergens in huis te verstoppen. Waarna het kind zelf de weg naar de keuken moest vinden.

Normaal gesproken wordt op vrijdagavond altijd een broodje knakworst gegeten, wanneer ze terugkomen van het bosspel. Daarom zat er deze keer voor ieder kind een blik met knakworstjes in zijn of haar rugzak, waarmee ze hun eigen broodje thuis konden maken en waardoor deze traditie niet doorbroken werd. De kampleiding had ook een app aangemaakt, waar alle ouders foto’s en filmpjes op konden plaatsen. Dit zorgde voor een mooi overzicht van alle belevenissen, waardoor iedereen toch het gevoel had bij elkaar te zijn.
Zaterdagochtend ontvingen de kinderen een filmpje met ochtendgymnastiek. De kinderen werden al vroeg, deze keer door de ouders zelf, met pannen en andere attributen uit bed getrommeld om op tijd deel te kunnen nemen. Het delen van de filmpjes hiervan, werkte erg aanstekelijk om mee te doen. Voor het middagprogramma kregen alle kinderen zes challenges, zoals een vliegtuig vouwen en kijken hoe ver je kunt gooien, koekjes bakken, wie het eerst een ballon kon laten klappen tot aan volleyballen met een wc-rol. Na een leuke kahoot quiz in de avond, werd de traditionele bonte avond in gang gezet en stroomde de app alweer snel vol met de leukste filmpjes van kunsten en optredens. Natuurlijk werd de avond afgesloten met een heus kampvuur, wat door het waxinelichtje in hun rugzak mogelijk werd. Zondagochtend bracht ieder kind nog een lekker ontbijtje naar zijn of haar moeder en in plaats van het opruimen van de slaapzakken, luchtbedden en het inpakken van hun tas, kregen de kinderen de opdracht hun eigen kamer op te ruimen, wat door de ouders dankbaar ontvangen werd. Met nog een afsluitende prijsuitreiking via de app, werd het een kamp om nooit meer te vergeten.