Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Waar is nou een surfplank goed voor?

Column Ingezonden

Sint-Oedenrode - Mijn achterbuurvrouw Chantal ging van de week met haar zieke baby naar de huisarts, ze was bang voor Corona. De huisarts onderzocht de kleine en zei geruststellend: “Nee, mevrouw, wat dacht u van gewoon influenza?” Antwoordt Chantal: “Nee, geen Influenza! Het is een jongetje en hij heeft al een naam, Huub.” 

Ja sorry beste lezer, ik kan op deze plek wel weer ach en wee gaan stumperen, - zoals al die andere columnisten, over deze verdrietige tijd en al die ziekmakende beperkingen, maar daar heb ik helemaal geen zin in. Ik blijf gewoon mijn gebruikelijke en verwarrende onzin schrijven, wat je er ook van vindt. Gaat-ie weer:

De brandweer van Rooi gaat het druk krijgen, want Olland krijgt een zendmast. Ik hoop niet al te hoog want anders zien de 5G-gekkies al vanaf de A50 waar ze moeten wezen. Persoonlijk hou ik wel van de mensen die volharden in hun (bij)geloof, hoe onlogisch ook. Bij het afbreken van het Pakistaanse huis van Osama Bin Laden zijn twee bijbels gevonden. Nou petje af voor de twee Jehova Getuigen die daar aan de deur zijn geweest. Niks ervan, we laten ons niet afschrikken maar trekken gewoon ons eigen plan, moeten die twee gedacht hebben .

En dat is ook de houding die je moet hebben in deze tijd van kassa-spatborden, spuitflacons en zoommeetings? Laat je niet gek maken, maar meld je nu aan als één van de honderd toegestane bezoekers van Paaspop 2021,bestel nu een kapsalon bij cafetaria De Ketel – het mag! - en maak er wat leuks van. Want je mag dan misschien zelf niet het huis uit, maar in je kop mag je overal naartoe. Dus verzin het maar: de winkelwagenwasstraat, de klink-vervangende sleutel, de pannenkoekenglijbaan (in Schaijk!), ga maar lekker los!

Heerlijk. Creativiteit dendert als een virus door onze samenleving. Ik las dat ze in het Olympisch stadion een drive in bioscoop gaan organiseren. Ik zit zelf te denken aan iets met Escort-meisjes en de carpoolplek bij jullie langs de snelweg. Dat zou Rooi wel op de kaart zetten! Komt tot slot mijn oplossing voor de anderhalve meter afstand: Ga altijd met je surfplank onder je arm naar buiten. Dat was ‘t.