Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

“Iedereen is weer welkom op ons groene gras”

Sport Sport

Sint-Oedenrode – De overheid kondigde het woensdagavond aan: er mag weer gesport worden. Niet alle sporten, want contactsporten zijn nog verboden en sportscholen moeten dicht blijven, maar tennissers en golfers konden in de handen klappen. Vandaag heeft Golf & Country Course ‘de Schoot’ groen licht gekregen om maandag weer van start te gaan.

“We zijn héél blij dat we weer mogen”, jubelt eigenaar Wilbert van Erp. “We konden eerst nergens naar toe werken. Dat was lastig. We wachtten op 12 mei, op de persconferentie waarvan we hadden verwacht dat ze daarin de toestemming zouden geven. Nu kwam dat ineens afgelopen woensdag al. Daar werden we mee overvallen en dus moesten we ineens schakelen. We hebben alle voorzorgsmaatregelen getroffen en ook de lessen starten weer. Iedereen is weer welkom op ons groene gras.”
Heel groen gras, want de holes zijn de laatste maanden perfect onderhouden. Ook de rest van de golfbaan ligt er piekfijn bij. Golfers moeten van te voren een tijd reserveren om de baan op te mogen. Vanaf vrijdagmiddag 17.00 uur kunnen leden dat met hun eigen inlog doen via de website van golfbaan De Schoot. Niet leden moeten eerst even bellen. Het reserveren is één van de vele regels uit het protocol waar De Schoot zich aan moet houden. Het veertien pagina’s tellende document is door Wilbert en zijn team goed onder de loep genomen en wordt helemaal uitgevoerd.