Afbeelding

Brownies voor ouderen op Bevrijdingsdag

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Rooienaren zijn bezige bijtjes. Ook Floris Kerremans wilde zijn tijd goed besteden. Hij stak zijn handen uit de mouwen voor de bewoners van Odendael. In samenwerking met Odendael en Brownies & Downies zorgt hij op Bevrijdingdag voor een lekker hapje voor de ouderen.

“Je bent meer thuis en wil jezelf toch nuttig maken. Ik ging nadenken over wat ik kon doen, want ik wilde echt iets doen”, vertelt de Rooienaar. Supermarkten hebben vaak inzamelacties voor goede doelen. Hierdoor kwam Floris op het idee om met statiegeldflessen geld op te halen. De supermarkten in Rooi wilden direct meedoen. Eén week lang werd er geld ingezameld. Het eindresultaat: 275 euro! “De supermarkten zeiden dat de actie ook langer kon lopen. Maar ik dacht: dadelijk hebben we zoveel geld dat ik niet weet wat ik er mee moet. Ik ben gaan denken wat ik met het geld kon doen”, zegt hij. Al snel kwam hij op het idee om brownies te bestellen. Met het geld wat hij had ingezameld kon Floris precies het aantal brownies bestellen dat nodig was om de senioren te voorzien.

“Waarom op 5 mei? Dit is de generatie die nog weet hoe het zit met de vrijheid en de bevrijding. Het is een beetje dubieus dat ze zelf niet naar buiten kunnen op Bevrijdingsdag. Daarom wilden we daar extra aandacht aan geven. We willen gewoon een beetje blijheid creëren. We hebben allemaal ouders en opa’s en oma’s die we willen bezoeken, en dat kan nu niet. Net op bevrijdingsdag zitten ze ´opgesloten´”, motiveert Floris zijn actie.