Koen krijgt de mooiste finish die hij zich kan wensen.
Koen krijgt de mooiste finish die hij zich kan wensen. Foto: Jeroen van de Sande

Hardloper Koen maakt 100 km vol

Sport Sport

Sint-Oedenrode – Koen lacht nog, van oor tot oor, wanneer hij de Kortestraat in komt gebeend. Waarschijnlijk vergeet hij even hoe hij zich echt voelt wanneer hij vrienden en familie voor zijn huis ziet staan. Vrouw Linda en hun drie kinderen hebben een mooie finish voor hem gecreëerd. Daar eindigt voor hem om 18.40 uur zijn immense uitdaging: een ultramarathon van 100 kilometer.

Vanmorgen om 7.00 uur startte Koen van den Hurk zijn lichamelijke motor, maar ook in zijn bovenkamer gooide hij wat brandstof. Dat moet wel, want 100 kilometer rennen zou je zomaar eens krankjorum kunnen maken. Dat is niet bij Koen gebeurd. Hij kreeg volop steun aan de route die hij zelf had gecreëerd. Evenals de naam van het “evenement”: Marathon di zelluf. Koen besloot het namelijk om het helemaal in zijn eentje te doen. Door corona ging de 100 km wedstrijd in België niet door en daar had hij zich juist voor ingeschreven. Om de trainingsuren niet voor niets te laten zijn, besloot hij om de 100 in Rooi rond te maken.
Koen wilde er weinig ruchtbaarheid aan geven, om de regels van het RIVM niet in de wielen te lopen. Maar hij zal het heel fijn hebben gevonden toen – na de berichten van MooiRooi.nl – mensen hem spontaan aanmoedigden. “Wil je een banaan?” riep een vrouw uit de Meromondstraat. ‘Nee, dank je wel!’ riep Koen vriendelijk terug. “Dan leg ik hem hier neer, misschien wil je hem de volgende ronde wel”, was de gevatte reactie, niet wetende dat Koen op drie punten aan de route voorzien werd van eten en drinken. Bij zijn broer Rob aan de Eerschotsestraat en bij vader en moeder Joop en Hanny van den Hurk aan de Zwembadweg. Moeder zorgde er ook voor dat Koen de tel niet kwijt raakte, door iedere ronde te laten zien hoeveel rondes haar zoon nog moest maken. “Het maakt me wel emotioneel”, zei ze, toen Koen voor de achtste keer voorbij kwam. Na de finish kwam er dan ook wel wat los en ze gaf vol trots haar zoon een bos bloemen. Van een kleine afstand. Balen, want wat had ze hem graag een knuffel willen geven. Die heeft Koen dubbel en dwars verdiend, want denk er maar eens goed over na. 100 km: dat is van hier naar Amsterdam…

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding