Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande
update

Koen rent vandaag 100 km door Rooi

Sport Sport

Sint-Oedenrode – Koen van den Hurk trainde lange tijd voor een 100 km hardloopwedstrijd. Toen bekend werd dat die niet doorging, baalde de Rooienaar enorm. “Heb ik helemaal voor niets getraind!” dacht hij. Om zijn trainingsuren niet te laten verdampen, besloot hij om een wedstrijd te organiseren: ‘Marathon di zelluf’. Deelnemers: 1, Koen zelf. Afstand: 100 km.

Misschien heb je hem al zien rennen vandaag? Vanmorgen om 7.00 uur startte de fanatiekeling. Hij rent in een rustig tempo iedere keer een ronde van 5 km. Langs het huis van zijn ouders, van zijn broer en zijn eigen woning. Koen is te herkennen aan een bandana in de kleuren van de Brabantse vlag en hij wil voor 20.00 uur klaar zijn, voor de Dodenherdenking.

Het zou mooi zijn als zoveel mogelijk mensen hem aanmoedigen langs de route. Koen rent door de volgende straten: Zwembadweg, Klaverpad, Dommelpark, Laan ten Bogaerde, Valstraat, Heistraat, Eerschotsestraat, Van Duppenstraat, Hertog Janstraat, Merinmondstraat, Pastoor Hackenstraat, Grote Doelenlaan, Dijksteegje, Schijndelseweg, Kortestraat, Koninginnelaan, Florisstraat, Oranje Nassaulaan, Klothal, Beatrixstraat.

Update 13.00 uur:
Koen zit nu op de helft van zijn route. Het gaat vrij goed al hoopt Koen dat de zon niet teveel schijnt. Dat voelt meteen erg warm aan, zegt hij. Juich Koen vanuit je voortuin! Dat kan hij wel gebruiken!

Update 15.45u
Wat een helse tocht! Koen heeft inmiddels verder gerend dan hij ooit gedaan heeft. Zijn PR is 62 km, maar nu is hij al over 2/3 van de 100km die hij wil gaan maken. Bij ieder rondje staan familie en vrienden hem op drie plekken aan te moedigen. Dat geeft hem een boost, want hij heeft het zwaar. "Ik begin hem nu wel te voelen ja", zei Koen iets over 15.00 uur. Hij kreeg extra morele ondersteuning door het meerennen van zijn broer Rob en enkele vrienden. De laatste kilometers zijn aangebroken. Moedig Koen aan! De route staat vermeld op www.mooirooi.nl

Afbeelding
Afbeelding
Koen bij de tussenstop bij zijn ouders.
Afbeelding
Zijn vrouw Linda en één van de kinderen van Koen wachtten hem op om eten te geven.
Joop en Henny van den Hurk.
Afbeelding
Afbeelding
Ook bij broer Rob wordt Koen hartelijk ontvangen!
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Koen kan nog lachen!
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding