Basisschool Eerschot
Basisschool Eerschot Foto: Henri van Hoorn

Ouders op 6 mei geïnformeerd over basisschooltijden

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode – Vanaf 11 mei mogen kinderen weer naar school. Op welke manier dat ingekleed wordt, dat laat SKOSO op 6 mei aan alle ouders weten. Ook basisschool de Springplank geeft komende week duidelijkheid.

Volgens SKOSO-directeur Paul Meessen zijn scholen afgelopen week in overleg met hun teams, de medezeggenschapsraden en de kinderopvang over de voorbereiding van het onderwijs en de opvang vanaf 11 mei. “Op 6 mei informeren we de ouders. Uitgangspunt is dat kinderen 50% onderwijs volgen gedurende hele dagen, zodat er zo min mogelijk verplaatsingen zijn en de kinderopvang te organiseren is. Naast de noodopvang wordt immers vanaf 11 mei ook weer reguliere kinderopvang verzorgd. We volgen de landelijke protocollen en richtlijnen van onze koepelorganisaties en van het RIVM en vatten deze samen in een leidraad”, vertelt Meessen. De schoolpleinen en schoolgebouwen zullen voor ouders in ieder geval niet toegankelijk zijn. Verder kan Meessen nu nog niet vooruitlopen op de oudercommunicatie van 6 mei. 

Openbare basisschool de Springplank zit niet aangesloten bij SKOSO. De school heeft met Saam een iets andere keuze gemaakt. Directeur Marieke van Boxtel: “We gaan wel voor iedere dag onderwijs aan ieder kind en wijken hiermee af van SKOSO. Ook wij zijn met de uitwerking bezig geweest en zullen in de week van 4 mei aan de ouders communiceren hoe dit er precies uit gaat zien.”