Afbeelding

De weekmarkt: weer kleding en bloemen

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - De markt in Rooi was de afgelopen maanden maar klein. Vanwege het coronavirus mocht er enkel etenswaren verkocht worden, hierdoor verviel een groot deel van de markt: de kleding- en de bloemenkraampjes. Vanaf 1 mei mogen ook zij weer hun waar uitstallen aan de Rooienaren. Zo is Van Deursen Bodywear eindelijk weer terug te vinden op de Markt.

Een maand lang was Peter van Deursen, eigenaar van Van Deursen Bodywear, niet te vinden op de Rooise weekmarkt. Niet alleen de weekmarkt hier ging voor hem niet door, ook veel andere markten waar hij normaal gesproken te vinden is. Hierdoor had Van Deursen geen inkomsten en moest hij een uitkering aanvragen. “Een markt in Limburg waar ik sta is doorgegaan. Daar ben ik in het begin niet geweest vanwege het besmettingsgevaar. Ik ben daar nu twee keer weer geweest, maar vanaf deze week begint alles weer op gang te komen”, vertelt de marktkoopman.

Hij krijgt veel leuke reacties van klanten dat hij weer terug is. Zijn foodcollega’s waren ook blij om hem weer te zien. Van Deursen: “Je moet toch samen de markt maken. Je hebt elkaar echt wel nodig om de markt te versterken.” De mensen zijn blij om hem weer te zien. Zelf heeft Van Deursen gemengde gevoelens. “Ik was op een gegeven moment wel gefrustreerd toen ik zag dat de kledingwinkels weer open gingen. Zij hebben nooit echt een verbod gehad, maar wij moesten echt van de markt. Als je dan ziet dat bijvoorbeeld een lingeriewinkel weer opengaat… Wij kunnen daar niet tegen concurreren, want ik mocht niet naar de markt.” Van Deursen heeft dus gemengde gevoelens bij de hele situatie, maar is ontzettend blij om weer terug te zijn op de markt.