Afbeelding

De start van ons jubileumjaar

Oproep

Sint-Oedenrode - We beseffen het zelf amper als we dit zien staan: tien jaar DeMooiRooiKrant. Tien jaar, tjemig. Wat een tijd! Het is voorbij gevlogen, werkelijk waar. In perceptie lijkt het misschien vijf jaar, zes hooguit, maar er is zoveel gebeurd in die periode… dat past eigenlijk niet in een decennium. Toch halen we samen – u en wij - de bijzondere mijlpaal. Officieel aanstaande zondag 10 mei.

Door: de redactie

Alle jaren hebben we week 34 aangehouden als officiële start van DeMooiRooiKrant. De woensdag van Rooi Kermis. Het was peentjes zweten om de eerste krant op tijd bij de drukker te krijgen. Het lukte ons niet. Om 3.00 uur ’s nachts smeekten we voor de laatste keer om verlenging van de deadline. Die kregen we en dus werd de volgende ochtend onze eerste editie getoond aan het Rooise volk. Voor de eerste keer ging hij van hand tot hand… Wat was dat spannend!

Officieus bestaan we echter vanaf 10 mei 2010. Toen schreven we DeMooiRooiKrant in bij de Kamer van Koophandel. Niet als DeMooiRooiKrant, maar als DeMooiKrant. Rooi vergeten? Nee, we dachten toen al stiekem dat het best wel eens tot een uitbreiding zou kunnen komen. Al hadden we daar nog helemaal geen tijd voor om verder over na te denken. We bekommerden ons eerst om de allereerste testuitgave. Ook die kostte ons bloed, zweet en tranen en hoewel we zelf niet helemaal tevreden waren, kregen we positieve reacties. Fijn!

We hadden een andere start van het jubileumjaar in onze gedachten. Corona zorgt er voor dat we het moeten versoberen. Jammer natuurlijk, maar we begrijpen het maar al te goed. Toch zou DeMooiRooiKrant, DeMooiRooiKrant niet zijn als we het onopgemerkt zouden laten. Daarom nemen we jullie de komende weken mee terug naar het verleden, leggen we uit hoe de krant gemaakt wordt, vertellen we anekdotes en leest u over al die mensen die DeMooiRooiKrant hebben gevormd. Eigenlijk is dat heel Sint-Oedenrode. Voor Rooienaren, door Rooienaren is niet voor niets onze lijfspreuk. Om jullie allemaal aan het woord te laten zal niet meevallen, maar we gaan genoeg kansen grijpen om onze lezers en medeburgers van Sint-Oedenrode te bedanken. Als u de komende maanden onze jubileumpagina’s leest, denk dan gerust… ‘Daar heb ik ook een beetje aan bijgedragen.’ Bij deze de eerste ‘dank u wel!’