Alle cijfers lijken af te vlakken, maar waakzaamheid blijft geboden.
Alle cijfers lijken af te vlakken, maar waakzaamheid blijft geboden. Bron: RIVM/ Gemeente Meierijstad

Meer dan 500 besmettingen in Meierijstad

Gezondheid Coronavirus

Sint-Oedenrode – Het aantal mensen dat met het coronavirus is besmet of besmet is geweest uit onze gemeente heeft inmiddels de vijfhonderd overschreden. Vandaag meldde het RIVM 502 besmettingen en dat zijn er negentien meer dan afgelopen zondag toen wij voor het laatst een update gaven over de ontwikkelingen van het virus. Het aantal ziekenhuisopnames is opgelopen naar 203 en dat zijn er drie meer dan vier dagen geleden. In diezelfde periode overleden er opnieuw vier mensen uit Meierijstad aan het virus en daarmee staat het officiële dodental op 121 sterfgevallen.

Uit deze cijfers valt op te maken dat het virus zich de laatste paar dagen weer wat op de achtergrond houdt. Rond het afgelopen weekend kwamen er elke dag zo’n tien nieuwe besmettingen bij. Dat aantal is de laatste paar dagen weer wat gedaald, tot negen nieuwe besmettingen in drie dagen. Ook de nieuwe ziekenhuisopnames lijken de afgelopen dagen iets minder snel te stijgen, net zoals dat voor de sterfgevallen geldt.

Toch mogen we op basis van deze cijfers nog niet al te hoopvol zijn. De afgelopen weken leek het virus vaker op zijn retour. Toch verraste het ons steeds weer negatief, door als een duvel uit een doosje op te poppen. Daarom blijft het advies: blijf binnen, ga niet onnodig op straat en houdt afstand.