De webshop van Switch.
De webshop van Switch.

Online kopen kan óók lokaal

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Op tv en online komen veel reclames voorbij van allerlei webwinkels. Kleding, schoenen, bloemen, boeken en nog heel veel meer. De meeste mensen komen al klikkend bij de grote spelers uit, maar ook lokaal valt online te kopen. Het zal je verbazen hoeveel aanbod er is. DeMooiRooiKrant ging op onderzoek uit en vond de ene na de andere lokale webshop. Online kopen kan dus ook lokaal. Goed om te weten, want het helpt de ondernemende dorpsgenoten.

SWITCH Life & Style kwam als een van de eerste in Sint-Oedenrode met een webshop, al jaren geleden. Daar is sinds kort een bezorgservice bij gekomen. Eigenaresse Dolinda Opheij: “Wij merkten dat mensen in het begin van de coronacrisis bang waren om naar de winkel te komen. Dan ga je creatief denken en toen zijn we uitgekomen op de bezorgservice.” Vooral in de eerste twee weken durfden de mensen de winkel niet te bezoeken. “Veel mensen bestellen online, vooral mensen buiten Rooi. Ik vind het vooral heel fijn dat mensen uit het dorp echt lokaal winkelen. Ze zijn zich er toch meer bewust van geworden en zo hebben we veel mensen die ons ondersteunen.”

Vanwege het virus liet het team van Amigos & Amigas een webshop bouwen. “We zijn gaan bezorgen om toch de omzet te halen en om onze klanten te bereiken”, vertelt Yvon van de Wiel, medewerker van de kledingzaak. “Ook hier waren mensen in het begin huiverig om langs te komen. Nu zetten we tasjes af bij mensen met wat spullen erin en dan kunnen ze thuis de kleding passen. Ze kunnen dan betalen met met een betaalverzoek of door langs te komen. De kleding die niet past halen wij op of kunnen ze terugbrengen.” Door de webshop kunnen klanten ook buiten de openingstijden van de winkel shoppen. Een ideale oplossing en voor de winkel een nieuwe manier om inkomsten te genereren. Bekijk hier welke Rooise winkels en horeca een webshop hebben. 

Ook op het gebied van voeding en andere producten is online kopen in Sint-Oedenrode mogelijk. Lees daar meer over in DeMooiRooiKrant van komende woensdag.