Afbeelding

Draaiorgel uit de kast voor jarige Janny

Human Interest Human interest

Sint – Oedenrode - De kleinkinderen van Janny Vroomen verrasten haar dinsdagmiddag voor haar 95e verjaardag met een draaiorgel. Helaas is het niet mogelijk om het uitgebreid te vieren in deze vreemde tijd. Toch wilden de kleinkinderen hun jarige oma een onvergetelijke dag bezorgen, want 95 worden is een serieuze mijlpaal.

Janny werd niet alleen verrast met een draaiorgel. Ook werd ze overladen met cadeautjes en een lekkere taart. Haar kleinkinderen brachten bloemen en hadden een prachtige poster in elkaar geknutseld voor hun jarige oma. Sinds enige tijd zit Janny op de gesloten afdeling van Odendael. Vanwege het coronavirus kan ze ook al weken geen bezoek ontvangen. Ze genoot aanzienlijk van het weerzien met haar familie en vrienden die haar van een afstandje feliciteerden.
Janny genoot van het draaiorgel, ook al zat ze met haar handen voor de oren. Dat was meer tegen de wind. Buurtgenoten van andere afdelingen en de Meierij konden meegenieten van de muziek en het gezang van de familie die haar luidkeels toezongen. Vrolijk zwaaiend genoten ook de andere bewoners van het bijzondere optreden. Het werd een feestelijke middag vol met muziek, dansjes en cadeautjes voor de jarige.
Robin van de Wijdeven, een van de kleinkinderen van Janny, zag het concept voorbij komen op internet. Hij en de andere kleinkinderen waren enthousiast over het idee en zo ontstond de verrassing voor oma Janny. Al zingend en dansend wensten ze oma een fijne verjaardag. Kleinzoon Robin: “Ze vindt dit echt leuk. Het is nu een beetje koud buiten, maar ze is echt aan het genieten.”

In eerste instantie was Janny overdonderd, maar al snel zat ze in de stemming en zwaaide ze volop naar haar familieleden. Er werden ondertussen al grapjes gemaakt naar de buren: ‘tot over vijf jaar’! Voor Janny, haar familie en haar medebewoners was het ondanks alles toch een gedenkwaardige (verjaar)dag.

Afbeelding
Afbeelding