Afbeelding

Definitieve streep door Rooi Kermis 2020

Evenementen

Sint-Oedenrode - Er gaat definitief een streep door Rooi Kermis 2020. Dat heeft de gemeente in samenspraak met Stichting Brabantse Kermis besloten.

Met het landelijk verbod op evenementen tot in elk geval 1 september a.s. was eerder al bekend dat de kermis op het normale tijdstip niet door kon gaan. De gemeente is daarna in gesprek gegaan met Stichting Brabantse Kermis, waar de exploitanten die in Sint-Oedenrode staan, bij zijn aangesloten. Met deze stichting heeft de gemeente een meerjarige afspraak. De kermisexploitanten kunnen zich ook vinden in het besluit. “Wij begrijpen dat dit een teleurstelling is voor de Rooise gemeenschap, de horeca en de kermisexploitanten”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Volgens de gemeente zijn er meerdere redenen om het evenement niet uit te stellen. “Ten eerste is het onzeker hoe het beleid er na 1 september uit gaat zien. Maar ook als het ná 1 september wel weer mogelijk zou zijn, dan kunnen de kermisexploitanten niet vanwege contractuele verplichtingen naar andere kermissen. Kortom, een kermis later dit jaar is - hoe graag de gemeente dit ook zou willen - geen optie”, staat verder in een reactie omschreven.