Afbeelding

Frens en Lea fleuren Rooi op voor het Rode Kruis

Natuur Natuur en milieu

Sint-Oedenrode - Frens (8) en Lea (7) van der Zanden halen met hun zelfgemaakte zaadbommetjes geld op voor het Rode Kruis. Na een speurtocht op internet kwamen de twee op het idee om de zaadbommetjes te verkopen voor het goede doel.

Roel van der Zanden, trotse vader van de twee kids: “Ze hebben zelf op internet gevonden dat je zaadbommetjes kan maken voor de bloemetjes, bijtjes en vlindertjes. Toen ze daarmee bezig waren kwamen ze al snel met het idee om de zaadbommetjes te verkopen voor het goede doel.” Frens en Lea zijn niet de enige die bezig zijn met de zaadbommetjes, want deze zijn goed voor het milieu. Nu halen de kleine ondernemers niet alleen geld op voor het goede doel, maar zijn ze ook bezig voor de natuur.
“Bij ons in de buurt zijn ze al op veel plekken aan de deur geweest. Eigenlijk zijn ze nog iedere dag bezig”, vertelt Roel. De kinderen zetten het mandje voor de deur, bellen aan en gaan dan aan de straat staan om het verhaal te vertellen. Foto de Vakman sponsort het kaartje wat aan de zaadbommetjes zit. Daarnaast kan je de zaadbommetjes in de winkel van Foto de Vakman kopen.

“Iedereen is heel enthousiast. Ze zijn intussen al verder geweest dan onze wijk en eigenlijk koopt iedereen er wel een of twee. Mensen vinden het een superidee. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis, op dit moment natuurlijk voor alles wat met het coronavirus te maken heeft.”