Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Jeugd mag sporten: gemeente stuurt protocol naar clubs

Oproep Coronavirus

Sint-Oedenrode – De persconferentie van Mark Rutte van afgelopen dinsdag bracht maar weinig goed nieuws. Alleen de jeugd had reden om een beetje te juichen. Zij mogen weer sporten, maar natuurlijk met in achtneming van regels. Daarom stuurde gemeente Meierijstad dit weekend een protocol naar alle sportclubs in Meierijstad.

In het protocol staat duidelijk vermeld waar verenigingen zich aan moeten houden en waar ze op moeten letten. Er zijn richtlijnen en regels opgesteld waar de besturen en jeugdbesturen zich nu in moeten verdiepen. Zo zijn er meerdere protocollen gestuurd. Voor sporters, voor bestuurders, voor leiders/trainers en voor ouders/verzorgers.
Clubs wordt bijvoorbeeld gevraagd om een duidelijke routing aan te brengen zodat mensen makkelijk de 1,5m ruimte kunnen hanteren. Er moet altijd een ‘coronaverantwoordelijke’ aanwezig zijn, het liefst in een opvallend geel hesje. Die moet er op toezien dat regels worden nageleefd. De jeugd tot en met 12 jaar mag namelijk vrij sporten binnen 1,5m, maar jeugd van 13 t/m moet die afstand wel bewaren. Daarnaast moet de club zorgen voor desinfectiemateriaal. Het clubhuis en kleedlokalen moeten nog gesloten blijven. Jeugd wordt gevraagd om thuis te douchen en ook voor het sporten goed de handen te wassen.
Het complete protocol omvat nog veel meer regels waaraan voldaan moet worden om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden. Wanneer clubs het op orde hebben, mogen ze aan de slag. Dat zal de komende weken meer en meer zichtbaar worden.