Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Argo eert vrijwilligers online

Sport Sport

Sint-Oedenrode - De Covid-19 spoedwet is nog geen twee dagen oud en Argo hield haar algemene ledenvergadering donderdagavond online. De fysieke vergadering werd 26 maart afgelast vanwege de landelijke Corona-maatregelen. De ALV is een jaarlijkse verplichting voor iedere vereniging, maar voor Argo ook een moment om jubilerende leden en vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Zo ontving Stefan van Aarle aan zijn voordeur een trofee voor 40-jaar Argolidmaatschap. De trainer van de waterpoloheren is twee jaar na oprichting van de vereniging aangemeld. Hij komt uit een waterpolofamilie waarvan ook nu nog een deel actief is in de sport.
Ronald van Kaathoven ontving de Remery-bokaal, die symbool staat voor de Vrijwilliger van het Jaar. Ronald zet zich al jarenlang in voor het jeugdbestuur, het Argokamp, diverse ledenacties en het afsluitingsfeest. De afgelopen jaren heeft Ronald nog veel meer taken gedaan en is nog steeds actief bij bijna iedere activiteit die Argo organiseert. Argo hoopt nog lang van de diensten van Ronald gebruik te mogen maken.
Op 3 en 4 april jl. zou de 44e 24-uurs zwemmarathon worden gehouden. Het afscheidsevenement voor zwembad De Neul, dat gesloopt gaat worden, en van Rob Santegoeds. Rob heeft zich in de zwemcommissie vele jaren ingezet, vanuit de voorzittersrol is hij ook jarenlang bij het bestuur betrokken geweest. Rob kenmerkt zich door zijn betrokkenheid bij de zwemmers. Hij was de oren en ogen van de vereniging op het zwembad. De laatste jaren was Rob de grote drijvende kracht achter de zwemmarathon. Voor zijn inspanningen is Rob uitgeroepen tot Lid van Verdiensten van Argo. De bloemen en bijbehorende oorkonde werden afgelopen donderdag bij hem thuisbezorgd.

Het indelen van de waterpolocompetitie combineren met een actieve waterpolocarrière en daarna ook met een actieve scheidsrechtercarrière op eredivisieniveau is een hele uitdaging. Gijs van Wanrooij is nog steeds actief op het hoogste niveau als scheidsrechter, maar heeft zijn waterpolocap inmiddels aan de wilgen gehangen. Als actieve waterpoloër was hij drijvende kracht van het team, niet alleen in de aanval maar ook op papier. En als je het dan na de wedstrijd niet eens bent met de arbitrage, ga je ze als aanvoerder toch bedanken voor hun tijd en inzet. Als secretaris van de waterpolocommissie heeft hij vele competities binnen Argo ingepland; wedstrijden, w-offcials, cursussen en nog veel meer. Toen de bloemen werden afgeleverd dacht hij zelf nog dat hij misschien jubilaris was. Ook Gijs is tijdens de digitale ALV uitgeroepen als Lid van Verdiensten.

Tijdens de vergadering namen Willem Branten en Liesbeth van der Korst afscheid als bestuurslid van Argo. Willem is al enkele maanden verhuisd en kon daardoor de bestuurstaak niet meer combineren. De afdeling G-zwemmen is een vrij nieuwe afdeling binnen Argo die Willem twee jaar geleden heeft aangesloten bij Argo. Voor Liesbeth was de taak niet langer te combineren met haar werk. Het secretariaat wordt ad interim overgenomen door de overige bestuursleden van Argo.