Jan van Kollenburg (r) laat zijn cadeautjes omhoog takelen.
Jan van Kollenburg (r) laat zijn cadeautjes omhoog takelen. Foto: Jos van Nunen

Bijzondere verjaardag in ‘theater Ameroyen’

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Janus van Kollenburg viert deze week zijn 91e verjaardag. Althans, écht vieren komt er in deze tijd niet van. Daar had zijn grote familie iets op bedacht. Een verrassingsfeestje op het binnenplein van het Ameroyenhof. Vanaf de tweede verdieping, voor zijn woning, kon Janus alles rustig bekijken én cadeautjes in ontvangst nemen. Daar hadden zijn vijftien overgrootkleinkinderen namelijk ook al iets voor geknutseld.

Een verjaardag zonder cadeautjes kan immers niet. Daarom werd het ene na het andere presentje voor Janus naar boven getakeld. In de grote binnentuin stond een groot deel van de familie (uiteraard op gepaste afstand van elkaar) om Janus toe te zwaaien en toe te zingen. Voor dat laatste hadden ze ondersteuning gevraagd van Hans van Liempd, een zanger uit Schijndel. Hij maakte de middag voor Janus nog mooier door enkele meezingers te brengen. Zo werd het binnenplein onbedoeld omgedoopt tot ‘theater Ameroyen.’ Een van de familieleden: “Is het niet prachtig dat iedereen nu in de binnentuin kan genieten. We hebben flyers uitgedeeld aan de bewoners, zodat zij er ook bij kunnen zijn. Opa vindt het heerlijk!”

Janus genoot er inderdaad opzichtig van. Hij wuifde naar zijn familie en buren, deinde mee op de muziek en ging soms even zitten om uit te rusten. Zo is het voor hem een onvergetelijke verjaardag geworden, maar hopelijk kan hij volgend jaar gewoon mee aanschuiven bij de jaarlijkse familiebarbecue. Dan kan er geknuffeld en gezoend worden en dat is toch de slagroom op de taart.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding