Wegens privacyredenen kan mevrouw niet van voren in beeld gebracht worden.
Wegens privacyredenen kan mevrouw niet van voren in beeld gebracht worden.

Mevrouw Lambermont (90): “Iedereen bedankt!”

Zorg en Welzijn Coronavirus

Sint-Oedenrode - Heel Rooi staat klaar voor de bewoners van Odendael. De zusters doen hun best om de ouderen te vermaken en Rooienaren sturen prachtige kaartjes en tekeningen. Mevrouw Lambermont (90) woont in Odendael en wil de zusters en heel Rooi bedanken voor alles.

“Dat alle kinderen naar Odendael een briefje of kaartje sturen, dat vind ik echt fantastisch. Dat ze dat voor ons over hebben. Ouders zetten hun kinderen aan om dat te doen. De kinderen leren daardoor om aan anderen te denken. De mentaliteit van de mensen in Rooi is echt geweldig”, vertelt mevrouw Lambermont. De afdelingen hangen helemaal vol. Zelf heeft ze kaartjes gekregen van mensen die ze niet kende, maar die haar sterkte wensten. Voor haar eigen veiligheid bekijkt ze de tekeningen alleen op haar eigen afdeling. “Ik ben 90, dus niet meer de jongste. Ik houd me maar een beetje rustig.”

Lambermont is vooral erg trots en dankbaar voor wat Odendael voor de bewoners doet. Keer op keer vinden ze iets uit om de ouderen bezig te houden. “De zusters hebben thuis ook kinderen en een huishouden. Dat er dan zoiets tussenkomt waardoor ze extra hard moeten werken… Ik wil ze gewoon een keer bedanken: de Rooienaren, de zusters en het bestuur van Odendael. Petje af voor hen.”

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding