Afbeelding
Foto: Kim Schepens

Update Rooise huisartsen: u kunt ons veilig bezoeken

Gezondheid Coronavirus

Sint-Oedenrode - Ruim een maand geleden gingen alle scholen, kinderopvangcentra, cafés, restaurants en sportclubs in Nederland dicht. We hadden toen nog niet kunnen voorspellen dat ons dorp zo getroffen zou worden door het vreselijke coronavirus. Er is in een maand tijd veel gebeurd.

Door: huisartsenpraktijken Van Osch & Van Kempen, Rijckehoef, Van Uden, Vermeulen en De Dommel

Er zijn veel mensen ziek geworden. Er zijn veel mensen overleden. Mensen die we goed kennen, familieleden, partners, vrienden. Er zijn nog steeds veel mensen ziek. En dan moeten we allemaal ook nog afstand van elkaar houden terwijl we elkaar juist nu het liefst vast zouden willen pakken. Maar we doen het samen. En we willen een compliment geven aan de inwoners van ons dorp die op een heel creatieve manier toch voor elkaar zijn blijven zorgen. Er worden boodschappen voor elkaar gedaan, tekeningen gemaakt en bezoekjes vinden plaats voor het raam, onder het balkon of via een beeldscherm. En u heeft ook veel aan ons gedacht. We horen vaak van patiënten dat ze ons liever niet lastig willen vallen omdat we al zo druk zijn. Uw medeleven wordt heel erg gewaardeerd.
Het is voor ons inderdaad ook een intensieve tijd geweest. Maar we voelen ons gesteund door onze patiënten. En we zijn er nog niet. Maar we willen ook benadrukken dat we er ook zijn voor onze patiënten die niet getroffen zijn door het coronavirus. We willen graag voor al onze patiënten zorgen. Er is een goede samenwerking tussen de huisartsen in Sint-Oedenrode. Zoals u weet hebben we een speciaal spreekuur ingericht voor de patiënten met klachten die zouden kunnen passen bij het coronavirus. Daar worden patiënten onderzocht door één van de huisartsen. Deze huisarts draagt beschermende kleding. En er wordt, vanzelfsprekend, voor goede hygiëne gezorgd. Dit spreekuur is heel duidelijk gescheiden van de andere ruimtes. U kunt dus heel veilig de gewone spreekuren bezoeken.
Patiënten met niet corona gerelateerde klachten kunnen terecht op het gewone spreekuur. We vragen u nog steeds om niet zonder afspraak naar de praktijk te komen. Maar alle praktijken zijn telefonisch bereikbaar en zijn open voor alle patiënten. De spreekuren zijn nog niet volledig ingericht zoals u gewend bent maar het is wel mogelijk om er een afspraak voor te maken. Omdat we nog niet zoveel patiënten kunnen zien als voorheen zullen de assistentes aan de telefoon vragen wat de klachten zijn en, indien mogelijk, telefonisch advies geven. Daar zijn ze voor opgeleid. Bij twijfel zullen ze altijd met één van de huisartsen overleggen. Dan kan het zijn dat u advies krijgt van de assistente, dat de huisarts u terugbelt of dat u een afspraak krijgt op één van de spreekuren. En er worden, indien nodig, ook visites gereden.
Als huisartsen blijven we de aanbevelingen van het RIVM en de GGD volgen. Deze aanbevelingen kunnen nog steeds veranderen. Houd daarom ook zelf dagelijks de nieuwsberichten in de gaten op www.rivm.nl/coronavirus of www.rijksoverheid.nl/coronavirus of www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus Als u vragen heeft over uw gezondheid kunt u ook altijd telefonisch contact opnemen met uw huisarts.

Probeer altijd te voorkomen dat u virussen krijgt of aan anderen geeft: - Was uw handen vaak met zeep - Nies en hoest in uw elleboog - Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg - Schud geen handen.

We willen nogmaals iedereen bedanken voor uw begrip en steun in deze periode. Persoonlijk contact vinden wij als huisartsen heel belangrijk. We realiseren ons dat het contact met u de afgelopen periode anders is geweest dan u van ons gewend bent. Maar we hopen u binnenkort weer even laagdrempelig te kunnen ontvangen als we altijd gedaan hebben. We zijn er nog niet. Laten we samen proberen het nog even zo vol te houden! Blijf thuis, blijf gezond!