Wil werd thuis enorm verrast met al deze versieringen.
Wil werd thuis enorm verrast met al deze versieringen.

Omdat er ook mooi nieuws te vertellen is...

Human Interest Coronavirus

Sint-Oedenrode - Wil van de Wijdeven is een zeventigjarige inwoonster van Sint-Oedenrode. Begin maart werd ze ziek. Na een week thuis erg ziek te zijn geweest, werd ze opgenomen in het Bernhoven ziekenhuis te Uden. Al vrij snel werd een coronaverdenking omgezet in de gevreesde Covid 19 besmetting waarop ze per ambulance naar het Maxima te Veldhoven werd vervoerd. Een onzekere tijd brak aan…

Na een week, net toen er gedacht werd: ‘het gaat ietsje beter’, sloeg het virus keihard toe en werd ze naar het Deventer Ziekenhuis gebracht. Daar heeft ze acht dagen op de i.c. in coma gelegen. Als één van de weinige coronapatiënten kon ze na die periode de ic levend verlaten.

Ze werd daarna naar het revalidatiecentrum De Wellen in Oss gebracht. Bezoek ontvangen van haar dierbaren was ook hier niet mogelijk en dat was natuurlijk erg moeilijk en emotioneel voor beide kanten. Ook in Oss had ze weer enorm hard gewerkt om de sonde, katheter, zuurstof e.d. kwijt te geraken. En met succes, want begin deze vorige week mocht ze naar huis om daar verder te revalideren. De weg is nog enorm lang, maar ze heeft deze strijd mogen winnen. Voor ‘tante Wil’ was die strijd enorm zwaar. “Veel dingen zijn langs haar af gegaan, maar overal voelde ze op één of andere manier die warme Brabantse deken. Dat men aan haar dacht en haar probeerde van steun te zijn, want daar zijn wij Brabanders goed in. We zijn enorm trots op haar en wensen haar nog kei veel succes met haar herstel! Warme groetjes van je zusje en de rest van de familie”, zo laat de familie aan tante Wil weten.